Eikels gevaarlijk voor honden

De warme zonnige dagen komen bijna ten einde en de herfst zal van start gaan. Dat betekent dat er weer een hoop eikels op de grond zullen liggen. Daarom is het van groot belang dat mensen die in bezit van een hond zijn de potentiële gevaren kennen van eikels.

Eikels en groene eikenbladen bevatten van nature de giftige stof tannine. Wanneer uw hond een eikel eet, kan het dier symptomen van vergiftiging vertonen zoals: buikpijn, braken, diarree en zelfs nierfalen. Het is dus echt van cruciaal belang dat hondenbezitters erop letten dat hun huisdieren uit de buurt van eikels blijven.

Niet alleen giftig
Naast het giftige aspect aan de eikels, heeft het ook een verstikkingsgevaar voor de beesten. Vooral kleine honden of honden die graag op voorwerpen kauwen, kunnen eikels inslikken. Dit kan leiden tot verstikking of obstructie van het maag-darmkanaal. Dit kan levensbedreigend zijn en dus medische hulp vereisen.

Voorzorgsmaatregelen
“Het komt gelukkig niet erg vaak voor dat honden eikels inslikken”, geeft Dierenarts Deventer aan, maar om het risico te verkleinen kunnen hondenbezitters het volgende doen: zorg tijdens je herfstwandelingen dat je toezicht erop houdt dat je hond niets van de grond afraapt. Zorg voor een veilige speelomgeving zonder eikels in je tuin. Raadpleeg direct een dierenarts als je vermoedt dat je hond eikels heeft gegeten. Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze honden veilig en gezond blijven tijdens het herfstseizoen.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer