Één kachel voor 48 woningen en het zwembad


Slechts één op hout gestookte biomassakachel verwarmt straks zowel 48 appartementen van SallandWonen als ook in de zomer het zwembadwater van het openluchtzwembad ?De Welters? van gemeente Olst-Wijhe. Door deze combinatie worden voordelen in investering, ruimtebesparing en optimaal rendement behaald. Hierdoor is het mogelijk om beide projecten te voorzien van duurzame energievoorziening. De gehele installatie wordt geëxploiteerd door Cogas Duurzaam uit Almelo.
Op 3 november geven wethouder Cor van den Berg en Ed Penninks, directeur-bestuurder van SallandWonen, het officiële startsein aan de bouw van het appartementengebouw van SallandWonen. Dura Vermeer Bouw Hengelo B.V. heeft de opdracht gekregen om het appartementengebouw te bouwen, net als de 6 huur- en 6 koopbungalows op het naastgelegen bouwterrein. Het appartementengebouw verrijst aan de rand van het nieuwbouwplan ter hoogte van de rotonde. Het biedt ruimte voor 48 huurwooneenheden, en variëren in grootte. SallandWonen verhuurt 14 appartementen aan cliënten van JP van den Bent stichting. Deze stichting biedt huisvesting en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking, waarvan enkelen in het Infocentrum IJssel Den Nul werkzaam zullen zijn. 
De overige 34 appartementen worden tussen 1 en 20 november 2011 aangeboden voor de verhuur, aan de leeftijdsgroep boven 23 jaar, via de website www.sallandwonen.nl en advertenties in het Weekblad voor Salland. De 6 huurbungalows worden tussen 29 november en 25 december voor de verhuur aangeboden aan 55+. Bij beide type woningen geldt een maximale inkomensgrens van ? 33.614,-.
De verkoop van de koopbungalows is reeds in gang gezet. Geïnteresseerden kunnen terecht bij SallandWonen. De oplevering van de bouw van de appartementen en de bungalows is in juli 2012 gepland.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie