Eddy van Hijum sluit aan bij Omtzigts Nieuw Sociaal Contract

De in Laag Zuthem woonachtige Eddy van Heijum verlaat het CDA en sluit zich aan bij de nieuwe partij van Pieter Omtzigt. De Sallander was recent nog actief als gedeputeerde in de Provincie.

Het oud-Kamerlid moet leiding gaan geven aan een commissie die het verkiezingsprogramma van Nieuw Sociaal Contract gaat samenstellen. Deze partij van Pieter Omtzigt gaat op 22 november meedoen aan de landelijke verkiezingen. Dat heeft Omtzigt zelf afgelopen weekend zelf bekendgemaakt.

Moest even nadenken
Omtzigt schreef al eens een boek onder dezelfde titel als nu zijn nieuwe partij gaat heten. Eén van de eerste mensen die hij bereid heeft gevonden mee te werken is dus de Sallander Eddy van Hijum. Ook Van Hijum verklaarde eigenhandig afgelopen weekend zijn keuze. De 51 jarige Van Hijum deed dat via zijn eigen LinkedIn pagina. Daar schrijft hij zelf dat hij Omtzigt al ruim 20 jaar kent en wel even moest nadenken nadat hij gevraagd werd.

Kloof
Dat nadenken heeft dus geresulteerd dat zijn eerste stappen buiten de politiek van erg korte duur waren. Zijn motivatie is, volgens eigen zeggen, het lage vertrouwen in de huidige politiek: “Er heerst onvrede over het functioneren van de overheid en over het bestuurlijk (on)vermogen om problemen op te lossen. Als gedeputeerde heb ik ook zelf ervaren dat er een kloof bestaat tussen Den Haag en de regio en tussen beleid en uitvoering. Het voelt voor mij als een logische stap om – juist nu – te werken aan verbinding tussen samenleving en overheid. Herstel van vertrouwen vraagt om stevige ‘checks & balances’ in onze rechtsstaat, om een beter presterende overheid en om een politieke cultuur van openheid, eerlijkheid en respect. En het vraagt ook iets van burgers zelf.”

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer