Dossier: Breaking Bad Den Nul, verdachte op vrije voeten maar nog geen duidelijkheid in de zaak

Op de grond van voormalig hoefsmid Jan G. wordt op zondagavond 28 augustus in een aantal containers op het perceel en een paardentrailer een mogelijk producerend drugslab aangetroffen. De grondeigenaar wordt aangehouden en verhoord. Een bekende in de woonplaats en volgens omwonenden een beste vent die dit onmogelijk op zijn geweten kan hebben. “Hij heeft toch geld zat, roepen er enkelen.” Ook de plaatselijke horeca, waar hij en zijn familie bekenden zijn, kunnen het zich niet voorstellen dat hij er iets mee te maken heeft.

“Hij zou de ruimtes in goed vertrouwen hebben verhuurd aan een goede bekende. Maar die huurder lijkt te zijn overgestapt op een andere activiteit’’, aldus zijn advocaat.

Begin oktober valt er stilte. Ook is er al enkele weken geen nieuws door andere partijen als GGD, Omgevingsdienst.

Het OM laat op 4 okober weten dat verdachte op 22 september weer op vrije voeten is gesteld.  “Hij is nog wel verdachte in deze zaak en wordt verdacht van betrokkenheid bij het drugslab. Het onderzoek is volop gaande en gedurende dat onderzoek doen we geen mededelingen over eventuele andere verdachten, details over het drugslab en de omvang van de zaak,”aldus de woordvoerder van het OM.

afvalstoffen in natuur

In het zwemwater bij de Lange Kolk bij Den Nul zijn op 31 augustus monsters genomen van het water en hierbij is geconstateerd dat hier chemische stoffen in zitten. De Gemeente raadt mensen af om erin te zwemmen of grondwater te gebruiken voor besproeiing. De GGD laat tijdens de informatiebijeenkomst voor omwonenden weten dat mensen zich niet direct zorgen hoeven te maken om de gezondheid. Maar de monsters worden nog onderzocht en dit duurt even voordat het duidelijk is om welke stoffen het gaat en of dit consequenties heeft voor het milieu.

De Gemeente Olst-Wijhe laat weten dat de uitslagen van de grond- en bodemonderzoeken nog niet binenn zijn. De onderzoeken zijn nog in volle gang.
Het wateronderzoek van de Lange Kolk is wel afgerond. Het water is schoon en de Lange Kolk is weer vrijgegeven. Hierover zijn de omwonenden ook geïnformeerd.

De gemeente heeft met bewoners afgesproken dat bij vragen, zij zich bij een contactpersoon binnen de gemeente mogen melden. De volgende bijeenkomst wordt weer gehouden zodra de grond- en bodemonderzoeken binnen zijn, zodat we hen hierover bij kunnen praten.  

Heeft u nieuws omtrent deze zaak, dan kunt u contact opnemen met onze redactie. Wij zullen zorgvuldig omgaan met informatie en waar nodig en in oveleg delen met politie en andere vertrouwelijke partijen.


Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer