Diepenveen richting de finale: “Wij zijn op missie…”

Tegen het einde van de competitie streed DSC Diepenveen nog om de bovenste plekken, maar drie nederlagen later stond de wereld op zijn kop en knokt de ploeg van Kieftenbelt om behoud.

De oorzaak van het verval kan trainer Kieftenbelt wel verklaren: “Die jongens die dat extraatje kunnen brengen vielen weg. Want we hebben een leuke ploeg, maar sommige spelers verschaffen ons aanvallend wel lucht door hun kwaliteiten en als die dan wegvallen… Maar het was niet alleen de blessures van bepalende jongens, de afspraken werden ook niet nagekomen.”

De kleekamer op Sportpark ‘De Zunnebargh’ in Diepenveen

Finale zondag
Wat volgde waren twee na-competitieduels richting de ultieme finale van zondag. Daarbij werden S.D.O.L. (na strafschoppen) en, jongstleden zondag, Haarle (2-5) verslagen. Spanning richting die finale heeft de jonge hoofdtrainer uit Deventer nog niet: “Dat klinkt misschien gek, maar dit was voorafgaand aan de vorige finales ook niet het geval. We moeten de eigen zaken goed op orde hebben, afspraken herhalen en als ze die uitvoeren hoef ik ook gedurende de wedstrijd niet nerveus te zijn.”

Visie
Patrick Kieftenbelt is al sinds 2015 actief als trainer bij Diepenveen, doorliep alle jeugdteams en kent dus alle spelers erg goed: “De jeugd die nu invalt hebben vaker gespeeld, ik heb het gehele jaar met dezelfde groep van 22 gespeeld, bewust gekozen voor deze groep.” Sommige clubs kiezen in een fase als deze voor ervaring, Patrick dus niet: “Het heeft ook met de ontwikkeling van het individu te maken, maar het klopt, de één brengt een 39-jarige speler en wij juist een 19-jarige, dat is onze visie.”

De selectie van DSC Diepenveen seizoen 2022-’23

Strijd
“Het ‘Team’ maakte het verschil de afgelopen twee finales, de groep van 22 is echt een team, we zijn op missie; drie wedstrijden winnen, het maakt niet uit hoe”, vervolgt Patrick die de strijd weer ziet terugkeren in zijn elftal: “Die strijd misten we juist op het einde van de competitie; het er alles aan doen om die wedstrijd te winnen. Daardoor konden we onze kwaliteit aan de bal juist benutten waarmee we het verschil konden maken.”

Weinig geheimen
De tegenstander voor zondag is geen onbekende voor Diepenveen: “We hebben twee keer tegen Groen Wit gespeeld in de competitie; 5-5 en 2-0 winst, maar we moeten wel oppassen voor het gevoel dat het wel mogelijk is. We moeten 100% de kop er bij houden, strijden als een team, want ons komt niets aanwaaien. Daarnaast, zij kennen ons natuurlijk ook, waardoor er weinig geheimen zijn voor beide ploegen”, aldus de Deventer oefenmeester.

Het duo Rob Spliethof en Patrick Kieftenbelt dit seizoen aan het roer bij DSC Diepenveen

Combineren
Volgend seizoen is Patrick Kieftenbelt ook hoofdtrainer bij de jeugd van Go Ahead Eagles, waar hij de afgelopen seizoenen Jip Ellenbroek assisteerde bij de O16: “En ik heb het laatste deel van het seizoen bij de O15 af kunnen maken”, vult Patrick aan. Hij gaat de O14 komend seizoen trainen, iets wat hij combineert met het trainerschap bij Diepenveen en zijn baan als MBO docent. Jeugdvisie heeft Patrick dus wel.

Jeugd heeft de toekomst
“Komend seizoen sluiten Gijs Korderijnk en Mark Stegink ook aan bij de selectie. Die O19 jongens spelen nu ook, Mark heeft beide finales gewoon in de basis gespeeld bijvoorbeeld. Natuurlijk ken ik alle jongens gewoon goed binnen de club, maar als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg; ik stel de beste op, maar wel met een schuin oog richting de visie van de club waar de jeugd de toekomst heeft.”

Patrick Kieftenbelt heeft zojuist een nieuw contract getekend bij Diepenveen voor het seizoen 2023-’24

Kwaliteit aan de bal
Tegen Haarle kan Patrick weer beschikken over twee kernspelers: “Pepijn van den Wollenberg en Justin Boswinkel zijn dan terug, Bo Berends dan nog wel afwezig en Iede Schokker is een groot vraagteken. Ik verwacht dezelfde elf te kunnen opstellen als de laatste twee duels. Mikt Patrick dan op het groepsgevoel? “Dat moet ook de kracht zijn op moment dat je zelf aan de bal niet zo lekker speelt, dan moet je uit ander vaatje tappen waarna de kwaliteit aan de bal wel komt bovendrijven.”

Teuge
Groen Wit ’62 en Diepenveen eindigden in de zondag 3e Klasse D beiden op 39 punten en spelen aanstaande zondag bij Sportclub Teuge hun finale voor lijfsbehoud in die derde klasse. De wedstrijd op Sportpark De Dulmer start om 14:00 uur


Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer