Deventer kondigt subsidieprogramma aan voor woningisolatie in 2024

In het eerste kwartaal van 2024 zal Gemeente Deventer geld beschikbaar stellen om slecht geïsoleerde woningen te verbeteren. Eigenaren van deze woningen met een WoZ-waarde tot 340.000 euro kunnen profiteren van een subsidie van maar liefst 1300 euro per woning.

Dit initiatief is mogelijk gemaakt dankzij de toekenning van subsidie door het Rijk aan het college van burgemeester en wethouders. Een plan van aanpak genaamd “Deventer Isolatie Programma”, is inmiddels opgesteld om dit project uit te voeren.
Voor het uitkeren van de subsidie is een aparte subsidieverordening nodig, die eind 2023 aan de gemeenteraad word voorgelegd.

Vrijheid in gebruiken van subsidie
Een opvallend aspect van dit programma is de vrijheid die inwoners krijgen bij het gebruik van de subsidie. Mensen mogen zelf kiezen of ze een bijvoorbeeld een isolatiebedrijf inschakelen, het zelf doen, of iemand inhuren.
Naast deze keuzemogelijkheden worden er vanuit het Deventer Isolatie Programma ook hulpmiddelen aangeboden. Dit omvat onder andere financiële energiecoaches, de expertise van Deventer Energie en Noaber Energie, een klussendienst, en een digitale tool om inwoners te assisteren bij het nemen van de meest geschikte isolatiemaatregelen.

Hulpmiddelen voor isolatie
Zodra de vereiste verordening door de gemeenteraad is goedgekeurd, zal een grootschalige campagne van start gaan. het doel van deze campagne is om huiseigenaren met slecht geïsoleerde woningen en een WOZ-waarde tot 340.000 euro te motiveren om deel te nemen aan dit initiatief. Afhankelijk van de beschikbare financiële middelen vanuit het Rijk, kunnen tussen de 832 en 1235 woningen profiteren van deze regeling.

Het hoofddoel van het programma
Het doel van Deventer Isolatie Programma is om de woningen beter te isoleren, wat resulteert in een lager energieverbruik. In de komende jaren wordt er verwacht dat er meer financiële steun vanuit het Rijk beschikbaar zal komen. Die worden allemaal toegevoegd aan het Deventer Isolatie Programma. Inwoners kunnen dan op één plek alle regelingen voor het isoleren van hun huis vinden.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer