Derde fase wegwerkzaamheden N348 gaat van start

Er wordt al een aantal weken hard gewerkt aan de N348 tussen aansluiting Deventer-Oost op de A1 (afslag 24) en de rotonde met de N332 bij Raalte. Sinds eind augustus tot en met het najaar van 2023 vinden werkzaamheden plaats aan de rijbanen, bermen, kruispunten en rotondes. 23 september gaat de derde fase in.

Na jarenlang intensief gebruik door het verkeer, is het wegdek in slechte staat en nodig toe aan onderhoud. Onderhoud dat ervoor gaat zorgen dat de N348 en de Siemelinksweg daarna weer ongeveer 15 jaar mee kunnen zonder grote reparaties.

Meerdere fasen
Het onderhoud wordt in vijf fasen uitgevoerd. De eerste fasen waren bestemd voor werkzaamheden aan de Siemelinksweg en de rotonde N348 – N332 in Raalte. Inmiddels is het alweer tijd om aan de derde fase te beginnen. Vanaf 23 september wordt er gewerkt aan de N348 vanaf de Siemelinksdwarsweg tot halverwege het Wilgehaantje.

De op een na laatste fase is voor de N348 ter hoogte van Wesepe en begint op 21 oktober. Tot slot begint de vijfde en laatste fase op 18 november. Deze fase is bedoeld voor werkzaamheden aan de N348 tussen Wesepe en Raalte en duurt tot 1 december.

Vertraging en openbaar vervoer
Tijdens de werkzaamheden is de N348 in fasen afgesloten en zijn er omleidingsroutes. Deze zullen met gele borden langs de weg worden aangegeven. De hoofdomleiding gaat over de gelijkwaardige provinciale wegen N332 (Raalte – Holten) en N344 (Holten – Deventer). Veel extra reistijd ben je gelukkig niet kwijt. Ga uit van zo’n 10 minuten.
Ook aan openbaar vervoer is gedacht. Vervoersmaatschappij RRReis werkt aan vervangende dienstregelingen tussen Deventer en Raalte.

Deventer Ziekenhuis
Het Deventer Ziekenhuis (Nico Bolkesteinlaan) is bereikbaar via de Henri Dunantlaan of de Leonard Springerlaan.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer