Deventer heeft twee locaties op het oog voor flexwonen

De gemeente Deventer gaat onderzoek doen naar twee nieuwe locaties voor flexwonen. Het gaat om een locatie op de hoek van de Overstichtlaan/Dreef (nabij Woonbedrijf ieder1) en op de hoek Anna Reynvaanstraat/Suze Groenewegstraat.

Voor een eerder onderzochte locatie (J. Baulingstraat in Steenbrugge) is inmiddels een ontwerp gereed. De gemeente presenteert dit binnenkort aan omwonenden. Ook voor de twee nieuw beoogde locaties organiseert de gemeente inloopbijeenkomsten. De buurt wordt hiervoor uitgenodigd.

Druk op de woningmarkt
Wethouder Rob de Geest: ‘Om mensen sneller aan een woning te kunnen helpen, willen we in 2024 300 flexwoningen bouwen. Samen met de woningcorporaties zoeken we naar geschikte locaties, verspreid over de stad. Dat is niet altijd even eenvoudig. Samen met omwonenden kijken we hoe de flexwoningen zo goed mogelijk kunnen worden ingepast.’

Flexwoningen

Flexwoningen zijn tijdelijke woningen voor de duur van maximaal 15 jaar. Ze zijn bedoeld voor mensen die dringend woonruimte zoeken. Dat kunnen jongeren zijn, starters op de woningmarkt, mensen die tijdelijk hun huis uit moeten (bijvoorbeeld vanwege een renovatie), mensen die snel woonruimte nodig hebben door een echtscheiding of faillissement of mensen met een verblijfsstatus.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer