Deventenaar Beukema geniet interesse uit Italië

De carrière van Sam Beukema kan zo in een jongensboek. Van talentvol voetballer bij DSC Diepenveen tot gewaardeerde prof in de serie-A.

Tenminste, als de onderhandelingen succesvol worden afgehandeld. Want momenteel is de verdediger nog gewoon in dienst van het Alkmaarse AZ. Hij heeft een contract tot 2026.
Op de achtergrond is er serieuze interesse van Atalanta Bergamo en Bologna FC. Die laatste club toonde in de winter transfer-window ook al interesse.

4 Miljoen
Sam werd door Go Ahead Eagles verkocht aan AZ in 2021 voor ca. 900.000 euro met een extra clausule bij doorverkoop. De nu 24-jarige Sam staat bij diverse sites al geregistreerd ter waarde van een kleine vier miljoen euro.

Sam Beukema in dienst van Go Ahead Eagles – Foto: Henny Meyerink

Go Ahead Eagles
In Deventer maakte Sam een bizarre periode door. Eigenlijk werd hij bedankt voor bewezen diensten, maar mocht als amateur aanblijven. Aansluitend pakte hij de kans die zich voordeed en werkte zich op tot een vaste waarde in de Deventer defensie.

Geduld
Ook bij AZ heeft Sam geduldig gewacht en zijn kans gegrepen, nu is hij ook in Almaar een basisspeler. Dat men hem waardeert blijkt wel uit het feit dat hij direct weer in de basis werd opgenomen na zijn recente blessure. Met AZ bereikte Sam zelfs de halve finale van de conference League afgelopen seizoen.

Foto’s: Henny Meyerink

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer