Denne van Knöldert heeft een topkapper

Zo, eindelijk weer naar de kapper geweest. Werd ook wel tijd… “Ach, valt toch allemaal wel mee”, knipte de kapper er lustig op los. “De mensen die net weer aan een knipbeurt toe waren, die hebben wat lang haar, die er tussen in zaten al niet meer en die net geweest waren kunnen gewoon nu weer in het ritme verder.”

Een nuchtere kapster heb ik. Turkse komaf. Niet zo’n Nederlands standje.

Het was zaterdag en ze had haar personeel vrij gegeven. “Die hebben de laatste dagen zo hard gewerkt, die mogen wel even een lang weekend hebben.” De overheid had sportief bijgedragen in het ledigen van de nood, de huur had ze gewoon doorbetaald “want dan weet je waar je aan toe bent”  en dat mondkapje? “Ach, dat helpt niks, want die wel helpen die mogen we niet op. Maar dit is omdat de klanten anders bang zijn.”

Vroeger waren wij dat nuchtere volkje.

“Nee, ik heb tussentijds ook geen crèmespoelingen verkocht. Als je dat spul in de ogen krijgt… moet je weten hoe irritant dát is. En dan zouden ze mij de schuld geven? Daar had ik geen zin in. Ja joh, dat blonderen, dat doen we gewoon op basis van chloor, hartstikke smerig spul.”

Gek dat we dat op ons hoofd doen. Om mooier te worden.

“Zo die lange lokken zijn er af. Locks down zal ik maar zeggen. Staat je goed. Sorry, we zijn wel een euro duurder geworden. Dat is dan 13.50 euro!

Denne van Knöldert

Het bericht Denne van Knöldert heeft een topkapper verscheen eerst op Opinie in Salland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie