Denne hoort influencers tenminste de waarheid zeggen

Het RIVM wil influencers inzetten om coronamaatregelen aan de man te brengen. Dave Roelvink (die volgens mij een gesponsorde horloge heeft): “als je in dit land naar een hoer mag waar er die dag al dertig over heen zijn gegaan en je mag ’s avonds je oma niet omhelzen, denk je dan dat ik die maatregelen ga promoten?”

Door Denne van Knöldert

Het is precies dat waar het volk wegdrijft bij de witte boorden, boorden met een stropdas erom die de oude hoger opgeleide witte man met zijn bolle buik net iets te strak is gaan zitten.

Bij het RIVM denken ze dat je een boodschap aan de man moet brengen en dat dat kan met willekeurig welke boodschap dan ook. Maar het gaat er natuurlijk om dat je boodschap goed moet zijn, dan komt die vanzelf wel aan de man.

Ik sprak laatst een politica in Raalte die censuur wilde plegen op een lokale site. Ze zei van zichzelf dat ze heel lief en innemend was en dat de grondwet heel belangrijk voor haar was. Dat er verschil is tussen denken en doen blijkt dan maar weer eens. Doe mij Dave Roelvink dan maar. Misschien wel onaardig wat hij zegt, maar het is wel de waarheid.

Je zou die influencers bij Op1 eigenlijk nog eens terug moeten kijken zonder vooroordeel over de een of de ander, gewoon alleen maar voelen hoever ‘jong’ en ‘oud’ uit elkaar gedreven is zonder dat ‘oud’ dat door heeft. Ik heb hier een linkje toegevoegd, want toen ik het zelf terugzocht kwam ik vooral meningen over de uitzending tegen in plaats van de uitzending zelf.

Ik begrijp die influencers wel. Als je met vier mensen in een auto naar het café rijdt, mag je daar niet met elkaar aan tafel zitten. Wie dat bedenkt is niet goed wijs, die moet je vooral niet te serieus nemen. Jongeren zeggen dat dan ook gewoon in je gezicht.

Zelf ben ik ook wel zo ver. Niet dat ik en influencer ben, maar mijn respect voor de Belastingdienst is op als de dienst racistisch blijkt, de politie verliest mijn respect als ze zelf discrimineren, als er gif in aardbeien zit snap ik dat het om voedsel gaat en niet om de boer, als een melktankvrachtauto me toeterend van de weg drukt ga ik voortaan langzaamaanacties houden op het platteland.

En dat zullen ze allemaal best agressief vinden. Maar die dingen tolereren en zeggen dat je verder een lief mens bent, dat is pas ernstig.

Het bericht Denne hoort influencers tenminste de waarheid zeggen verscheen eerst op Opinie in Salland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie