Demonstratie jassen waxen en laarzen poetsen


Olst ? Op zaterdag 5 en zondag 6 november kunt u bij de Olsterhof zien hoe waxjassen een nieuw leven krijgen. Tegelijkertijd kunt u advies krijgen en zien hoe je lederen outdoor  (o.a. Dubarry) laarzen moet onderhouden.

Veel mensen kennen de oer-Engelse waxjas als een jas voor het echte buitenwerk. In de loop der jaren zijn er verschillende modellen en kleuren bijgekomen. Wat in ieder geval is gebleven, is de waxlaag die afhankelijk van het gebruik om de paar jaar vervangen moet worden. Het rewaxen van een jas is van belang om de jas waterdicht te houden en voorkomt bovendien slijtage.

Tijdens het open weekend van de Olsterhof kunt u zien hoe op traditionele wijze jassen worden voorzien van een verse wax dressing. Doorlopend wordt dit ambachtelijke werk aan het publiek getoond. Terwijl uw jas gewaxed wordt, kunt u zien uit welke stappen het onderhoud van lederen laarzen bestaat en dan met name de laarzen die waterdicht zijn en moeten blijven. Je kunt zien welke producten en hulpmiddelen nodig zijn en de manier waarop je de deze middelen inzet. Regelmatig en correct onderhoud verlengt de levensduur van laarzen en zien er bovendien na een poetsbeurt weer netjes uit.

Meer informatie vindt u op www.olsterhof.nl

De entree is gratis, aan het waxen van uw eigen jas, of het poetsen van uw eigen laarzen zijn kosten verbonden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie