Broekstaclerun krijgt dit jaar een extra looproute en ook een fietsroute

De 3e editie van de Broekstaclerun belooft op 1 oktober een waar spektakel te worden. Naast een verbeterd parcours met een extra afstand en uitdagende hindernissen, is er dit jaar ook een fietsroute en zijn er diverse zichtlocaties waar het publiek zich kan vermaken.

“Met een groot team en heel veel vrijwilligers gaan we iets heel moois neerzetten”, aldus Arie Hoekerswever namens de organisatie. “We hebben dit jaar voor een extra afstand gekozen, omdat we willen dat letterlijk iedereen mee kan doen met de run, ook al ben je niet sportief. Vorig jaar hoorden we na afloop dat deelnemers de 8,5 km te lang of te kort vonden. Tja, dan dus maar 3 afstanden”. Mede organisator Elise Boksebeld kan ons alvast melden dat er maar liefst 700 aanmeldingen zijn dit jaar. Dit zijn er zeker meer dan verwacht.

Fietsroute
Naast de kidsrun (2,5 km), 5 en 10 km, is er dit jaar voor het eerst ook een fietsroute. Deze fietsroute leidt je langs 5 hotspots waar het leuk is om te kijken. “Zo is er 1 hotspot waar alle 3 de afstanden over en onder elkaar heen lopen en springen. Dat zal echt een prachtige plek zijn om te gaan kijken”, volgens Hoekerswever.

Deelnemers Broekstaclerun Yu Men Race 2022. Foto: organisatie Broekstaclerun

Broeklandse bouwers
Ook dit jaar zijn er 5 bouwteams die een hindernis hebben ontworpen en gebouwd. ‘Zonder hen kunnen we niet zo’n mooie run organiseren”, zegt Hoekerswever. “Het zit dit jaar sportief echt goed in elkaar en we kunnen, zonder enig voorbehoud, wel stellen dat er een meer dan volwaardig parcours ligt met bijna 40 hindernissen”. Smalle en brede paden wisselen elkaar af, waarvan merendeel speciaal voor deze run gemaakt. Ook diverse boeren stellen speciaal voor deze ene dag hun land ter beschikking om de Broekstaclerun mogelijk te maken. Hoekerswever: “Dat iedereen ons helpt om dit mogelijk te maken, daar zijn we echt wel trots op.” 

Gezelligheid in thema-sferen
Naast de hotspots is er nog meer te zien. Het gehele parcours is volledig in thema aangekleed. Zo lopen de deelnemers door een bosje in Kerstsferen, compleet met kerstmuziek, en komt ook het Carnavalsthema voorbij. “Die details onderweg met ook een beetje gekkigheid, is echt het Broeklandse tintje”, vertelt Hoekerswever. De finish is net als andere jaren bij de waterbak op landgoed ’t Neppelenbroek. Deelnemers worden daar met muziek en een speaker enthousiast ontvangen. Uiteraard wordt er daar ook voor koffie en/of een drankje gezorgd.

Meedoen voor een stukkie minder of meer
Inschrijven kan online via www.broekstaclerun.com. De kosten bedragen € 5,- voor “een stukkie minder” (2,5 km), €20,- voor “een stukkie” (5 km) en €25,- voor “een stukkie meer” (10 km). Groepen kunnen aanvinken om als team deel te nemen. Inschrijven is mogelijk tot en met 24 september.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer