Bibliotheek Deventer pakt uit tijdens de Kinderboekenweek

Begin volgende maand is het weer tijd voor de Kinderboekenweek, hét jaarlijkse feest waarbij lezen en leesplezier voor kinderen centraal staat. Tijdens de Kinderboekenweek pakt de Bibliotheek Deventer groots uit met het gratis lidmaatschap tot en met 27 jaar, boetevrij lenen, een mini escaperoom en het jaarlijkse Kinderboekenweekspektakel.

Dit jaar is het thema: Bij mij thuis, omdat bij het bij iedereen anders is thuis. Tijdens deze Kinderboekenweek wordt ‘thuis’ gevierd in alle vormen en ontdekken we verschillen en gelijkenissen in thuissituaties.

Mini-escaperoom
Op zondag 8, dinsdag 10 en woensdag 11 oktober van 14:00 uur tot 16:30 uur kun je in de Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt een mini-escaperoom bezoeken. De escaperoom is ingericht als huiskamer van Dummie de Mummie, naar de gelijknamige boekenserie. Het is aan de kinderen de taak om puzzels op te lossen en een code te kraken zodat Dummie en zijn familie de geplande vliegreis kunnen maken.

Gratis en boetevrij
Voor kinderen was een lidmaatschap van de bibliotheek al gratis, maar nu geldt dat ook voor iedereen tot 27 jaar. Ook hoeft er tot die leeftijd geen boete worden betaald voor het te laat inleveren van boeken en andere materialen. Zo hoopt de Bibliotheek Deventer dat kinderen en jongeren zorgeloos genieten van mooie verhalen, tijdens de Kinderboekenweek én daarna.

Kinderboekenweekspektakel
Net zoals voorgaande jaren vindt op 8 oktober het Kinderboekenweekspektakel weer plaats in de Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt van 10:30 uur tot 15:00 uur. Hier kunnen kinderen kennis maken met kinderboekenschrijvers Erik van Os, Jozua Douglas, Annet Schaap en illustrator Kees de Boer. De dag wordt geopend door schrijver Erik van Os met een muzikaal optreden. Ook worden er workshops gehouden zoals een dichtworkshop. Ook is net zoals voorgaande jaren Boekhandel Praamstra aanwezig met een goed gevulde boekenstand.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer