Bommen Berend Show in Bathmen

Een solo-optreden van Hendrik Jan Bökkers, een uitdagende quiz en diverse presentaties over het Rampjaar 1672. Dat zijn de smaakvolle ingrediënten van ‘De Bommen Berend Show’ op maandag 24 oktober 2022 in het Cultuurhuus in Bathmen.

Nederland herdenkt dit jaar op grote schaal het Rampjaar. De Nederlandse Republiek was in het voorjaar van 1672 in oorlog met maar liefst vier vijanden tegelijk: Engeland, Frankrijk en de Duitse bisdommen Keulen en Munster. De vorst-bisschop van Munster, Bernard von Galen alias ‘Bommen Berend’, veroverde in een maand heel Overijssel. Zijn reputatie als krijgsheer bezorgde steden als Deventer, Zwolle en Kampen knikkende knieën. Erfgoedorganisatie Deventer Verhaal en de IJsselacademie strijken op 24 oktober aanstaande met ‘De Bommen Berend Show’ neer in Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen. Zanger en gitarist Hendrik Jan Bökkers is gestrikt voor de muzikale omlijsting van deze avond.

Optreden Hendrik Jan Bökkers
Hendrik Jan Bökkers verwierf in het oosten van het land faam als gitarist van Jovink en de Voederbietels. Sinds 2007 speelt hij met zijn eigen band Bökkers in heel Nederland de planken uit het podium. Speciaal voor de IJsselacademie-podcast ‘Bommen Berend in Overijssel’ schreef Bökkers de iconische titelsong waarbij hij zich liet inspireren door de vele scheldnamen van de Münsterse Bisschop. Bökkers speelt deze avond solo en laat diverse aan het Rampjaar-gerelateerde nummers voorbijkomen.

Foto: Persfoto Archief

Rampjaar in Deventer
In Museum De Waag is nog tot en met 30 oktober aanstaande de tentoonstelling ‘Het verraad van Deventer. Rampjaar 1672’ te zien. De tentoonstelling toont met indrukwekkende collectiestukken en prikkelende multimedia het beleg en de overgave van de stad. Recent heeft het museum ook speciaal voor deze tentoonstelling een wandelroute gelanceerd. De route leidt je langs verschillende bijzondere plekken die een grote rol speelden tijdens de belegering door Bommen Berend.

Tickets
Tickets zijn vanaf nu te koop via Cultuurhuus Braakhekke en deventerverhaal.nl/bommenberend. Bij het ticket zitten twee drankjes inbegrepen. ‘De Bommen Berend Show’ start om 20:00 uur en vindt plaats in de theaterzaal van het Cultuurhuus aan de Schoolstraat 6-A in Bathmen.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,017VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer