Boerenprotest mag doorgaan, burgemeester van Barneveld heeft zorgen over impact

Bron: RTVOost
Het boerenprotest, woensdag in Barneveld, gaat door. Burgemeester Jan Luteijn van Barneveld heeft toestemming gegeven voor de protestactie in het buitengebied van het dorp Stroe in zijn gemeente. Volgens de burgemeester voldoet de organisatie aan de gestelde voorwaarden op het gebied van openbare orde en veiligheid. Ook vanuit Overijssel zullen boeren woensdagochtend naar Barneveld trekken.

Nadat de organisatie van de manifestatie donderdag bij de gemeente melding deed van de bijeenkomst, stelde Barneveld voorwaarden aan de aantallen mensen en voertuigen, tijdsloten, verkeersveiligheid en de veiligheid in het algemeen. Vandaag is gebleken dat de organisatie aan die voorwaarden kon voldoen. “Maar ik spreek wel mijn zorg uit over de impact van de toeloop naar de gemeente. Onze lokale infrastructuur is beperkt”, aldus burgemeester Luteijn.

Er zouden wel 20.000 deelnemers naar de manifestatie komen volgens de boeren. Volgens de gemeente komen de boeren deels met auto’s en deels op trekkers naar de bijeenkomst. De gemeente acht de kans groot dat de wegen in het midden van het land daardoor volledig dicht komen te zitten. Bedrijven en instanties moeten daar rekening mee houden, aldus de gemeente.

RTV Oost besteedt woensdag ook aandacht aan het protest met onder meer een liveblog en verslaggevers ter plaatse.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,002VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer