Blokje Om 10 juli richting zuidelijk Zutphen!

Traditiegetrouw organiseert Fietstoerclub Heikera aan het begin van de zomer weer het populaire Blokje Om. Na een corona-stop van twee jaar kan het gelukkig weer. Vaste deelnemers weten: Blokje Om staat voor verrassende fietsroutes in en rond Salland, veelal ook over wat minder bekende maar verrassende paden. Dit jaar voeren drie nieuwe routes van 45, 60 en 100 km de fietsers in zuidelijke richting.

De kortere routes van 45 km en 60 km gaan via kleine landelijke weggetjes langs Elshof, Broekland en Wesepe. Dan het Overijssels kanaal volgend weer noordwaarts door de oeroude bossen van landgoed Schoonheten en langs natuurgebied Boetelerveld. De 60 km neemt de beboste buitenlanden van Diepenveen mee als aantrekkelijk extraatje.

De 100km steekt bij Deventer de IJssel over en volgt deze globaal tot in Zutphen waarna de route via het bosrijke Gorssel en langs grensrivier de Schipbeek weer via Lettele huiswaarts voert.

Begin- en eindpunt van de tocht is Camping Heino aan de Schoolbosweg 10 in Heino. Starten is mogelijk tussen 09.00 uur en 12.00 uur (100 km vanaf 8.00 uur). Onderweg zijn er rustpunten geregeld bij horecagelegenheden. Alle routes zijn bepijld en na inschrijving is ook het gpx-bestand beschikbaar.

Deelname aan Blokje Om kost 8 euro. NTFU-leden betalen 6 euro. Zij kunnen zich ook vooraf inschrijven op www.heikera.nl. Meer informatie over Blokje Om is te vinden op de deze website, of via toerleider Laurens Mulder, tel 06-14 41 12 97.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,002VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer