Boek over band More Life: meer dan leven!

Als het beginnende beatbandje The Jazz Devils spelen vier Schalkhaarse jongens, Hans en Theo Riesewijk, Richard Schrijver en René Bourgonje, in 1963 op het promotiefeest van voetbalclub Go-Ahead. Thuis bij dorpsgenoot en Go-Ahead-manager Wim Beltman in Park Braband. Het is pas hun tweede optreden. Ze mogen gratis eten en drinken én elk bandlid krijgt tien gulden. Véél geld voor amper 14-jarige pubers!

Enkele jaren later komt Rinus Tijhaar de band versterken, omdat hij beweert het nummer ‘Hello Josephine’ van The Scorpions beter te kunnen zingen dan de jonge Schalkhaarse band op dat moment doet. Met onder meer dát lied wordt de dan vijfkoppige band, die inmiddels de naam The Rockfighters heeft gekregen, tweede tijdens een talentenjacht in Wilp.

Uitverkochte zalen
Er volgen succesvolle jaren met Jacques Tijhaar als manager. Onder de nieuwe naam More Life trekt de jongensband jarenlang drukbezochte en uitverkochte zalen in de wijde omgeving. De muzikanten noteren in hun agenda zelfs optredens tot in Friesland en zelfs enkele malen in Duitsland. Tijdens een reünie, begin jaren negentig, in zalencentrum De Lindeboom bleek met 1300 (!) bezoekers wel de populariteit die de band in het verleden heeft opgebouwd.

Meeslepen
De band More Life treedt heden ten dage, ruim 60 jaar na dat promotiefeest van Go-Ahead, nog stééds op. Met drie originele leden en aangevuld met (achtergrond-)zangeressen en blazers. Laat je meeslepen in dit 264 pagina’s tellende verhaal, in harde kaft, over de in deze regio ongekend populaire band More Life, met interviews, belevenissen, anekdotes, achtergronden en vele prachtige foto’s.

Boekhandels
Het boek, geschreven en samengesteld door Schalkhaarder en oud-supermarkteigenaar Harrie Schrijver, zal vanaf woensdag 22 november liggen in de boekhandels te Deventer, Lettele, Twello en Schalkhaar. Ook zal het worden verkocht tijdens de Kerstmarkt in Schalkhaar op zaterdag 9 december a.s..

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer