Biobosed woningen Olstergaard maken zich op voor eerste bewoners

In Olst staat de ecologische wijk Olstergaard. Het is niet zomaar een wijk, het is een wijk voor de toekomst die met toekomstige bewoners en omwonenden is ontwikkeld. Een wijk, waar volop aandacht is voor het klimaat, de natuur, samen leven en de gezondheid van de nieuwe bewoners, kopers en huurders.

Een bouwbedrijf uit Broekland heeft voor SallandWonen negen duurzame, Biobased woningen gebouwd. Op woensdag 30 augustus krijgen de laatste huurders de sleutel van hun bijzondere woning. Een moment om trots op te zijn!

Duurzame woningen
Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen: “We zijn blij de woningen te bouwen met Tala uit Broekland. Zij bieden een volledig duurzame woning aan die grotendeels circulair gebouwd is en CO2 neutraal is. Dit Broeklandse bedrijf past dus perfect bij dit project en het project past precies bij Tala. Hierdoor ontstaat een unieke kans om samen mooie en duurzame woningen te bouwen.”

Biobosed
Wat is dan een Biobosed woning en wat maakt het zo uniek?

· De woningen bestaan voor driekwart uit natuurlijke, lichte materialen zoals fijnspar, vlas en bamboe. Doordat er met massief hout en andere natuurlijke materialen wordt gewerkt worden er langdurig grote hoeveelheden CO2 opgeslagen.

· Er is veel aandacht voor het leefklimaat van insecten en vogels, ondersteund door meerdere lagen beplanting.

· In de woningen worden verschillende hergebruikte materialen toegepast. Zo zijn de kozijnen van gerecyclede kunststof kozijnen gemaakt.

· De woningen worden gebouwd volgens een droogbouwmethode wat betekent dat alle verbindingen in de woningen geschroefd of genageld zijn. Op die manier zijn de woningen in de toekomst makkelijk uit elkaar te halen en te hergebruiken.

· De productielocatie ligt negen kilometer van Olstergaard. Daar worden de woningen in de fabriek gemaakt. Er is dus nauwelijks een bouwplaats nodig. Daarna worden de modules over zeer korte afstand naar Olstergaard getransporteerd. Dat scheelt ook tijdens de bouw veel CO2-uitstoot.

Rondleiding
Nieuwsgierig naar deze bijzondere woning? Op woensdag 30 augustus, van 14:30 tot 15:00 uur kunt u een rondleiding meemaken waarbij zowel opdrachtgever SallandWonen als Tala aanwezig zijn om u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden. Laat dat vooraf wel even weten aan Carmen Meijer, communicatiemedewerker SallandWonen via e-mail communicatie@sallandwonen.nl of telefoon 0572 348 348

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer