20.1 C
Deventer
maandag, september 27, 2021

Betaal je niet te veel voor je verzekeringen?

Het is aan te raden om jaarlijks je verzekeringen tegen het licht te houden. Voldoen ze nog aan je wensen en vooral: betaal je niet te veel premie? Want dat laatste is natuurlijk zonde van je geld. Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn maar dan wel tegen een acceptabele premie. Als je van bepaalde dekking nooit gebruik zult maken dan is het natuurlijk onzin om je daartegen te verzekeren. Een reisverzekering met wintersportdekking heeft niet zoveel zin als je alleen van zonvakanties houdt, en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

Is je motor goed verzekerd?

Als je de trotse eigenaar bent van een mooie motor dan wil je die natuurlijk goed verzekeren. Niet alleen tegen schade bij een aanrijding, maar ook tegen diefstal. Een motor is immers zo op een aanhanger gezet en meegenomen. Daarom is het belangrijk om met zorg een passende motorverzekering te kiezen. Die kun je afstemmen op de leeftijd van je motor en hoe uitgebreid je wilt verzekeren. Zo kun je altijd veilig op pad en weet je dat je trotse bezit ook verzekerd is als hij geparkeerd of in de stalling staat.

Met een goede bromfietsverzekering ga je safe de weg op

Sluit direct nadat je je nieuwe bromfiets in ontvangst hebt genomen een goede bromfietsverzekering af. Dit is verplicht, net als bij een auto of motor. Als je niet verzekerd bent en je wordt door de politie gecontroleerd dan komt het je op een bekeuring te staan. Bromfietsen hebben al enkele jaren een kentekenplaat in plaats van een verzekeringsplaatje. Aan de hand van het kenteken kan de politie direct controleren of de bromfiets verzekerd is en of er mogelijk op naam van de bestuurder nog boetes openstaan. Met een goede verzekering weet je zeker dat de kosten gedekt zijn als je een aanrijding krijgt en de tegenpartij daarbij schade oploopt. Een allriskverzekering is ook mogelijk, dan is ook je eigen schade gedekt, al dan niet met een eigen risico.

Verzekeringen online vergelijken

Als je van plan bent een verzekering af te sluiten of als je wilt overstappen is het verstandig om eerst verzekeringen te vergelijken. Dat kan heel gemakkelijk online. Je kunt dan snel verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Kijk daarbij niet alleen naar de prijs maar ook naar de voorwaarden. De goedkoopste verzekering is niet in alle gevallen de beste keuze. Als je een verzekering hebt gevonden die je aanspreekt kun je vaak online de overstap of het afsluiten regelen. Als je al verzekerd was zorgt je nieuwe verzekeraar vaak voor de opzegging bij je vorige maatschappij. Controleer dit wel zodat je geen dubbele premie betaalt.

Welkomstpremies bij verzekeringen

Sommige verzekeringen proberen nieuwe klanten te lokken met een leuke welkomstpremie. Voordat je hierop ingaat is het verstandig om de voorwaarden te controleren. Als de reguliere premie na aftrek van de korting hoger is dan bij een andere verzekeraar dan is dat welkomstcadeau een sigaar uit eigen doos. Kijk dus altijd even verder voordat je op ‘verzekering aanvragen’ klikt op een website.

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,868VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer