19.6 C
Deventer
maandag, september 27, 2021

Adembescherming om een veilige werkplek te garanderen

Het is uiteraard belangrijk dat iedereen in Nederland in staat is om veilig te werken. Bij bepaalde beroepsgroepen zijn daar persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor nodig. Het spreekt voor zich dat adembescherming bovenaan de lijst staat. Want je longen zijn kwetsbaar. Daarbovenop merk je lang niet altijd dat je blootgesteld bent aan schadelijke deeltjes, giftige gasten, micro-organismen of chemische stoffen.

Zoals hierboven beschreven zijn schadelijke factoren in de lucht lang niet altijd direct te herkennen. Ze zijn dikwijls geurloos en onzichtbaar. Aan de hand van speciale metingen en luchtcontroles stellen experts vast wat de kwaliteit van de lucht is. Dat vraagt om nauwkeurigheid. Want er bestaan een enorm aantal tests om de verschillende vormen van luchtverontreiniging aan te tonen. Het is belangrijk dat dergelijke controles vooraf plaatsvinden bij verdenkingen. Want na langdurige blootstelling zijn de luchtwegen in veel gevallen onherstelbaar beschadigd. Terwijl adequate adembescherming klachten en ziektes voorkomt.

De juiste bescherming voor iedere situatie

Adembescherming bestaat in allerlei vormen en maten. Bij afhankelijk adembescherming zijn speciale filters verantwoordelijk voor het zuiveren van de lucht. Welke deeltjes en gassen ze uit de lucht halen varieert van filter tot filter. Meestal tref je afhankelijk adembescherming aan in combinatie met halfgelaatsmaskers. Die bedekken je gezicht vanaf je kin tot je neus. Met onafhankelijke adembescherming creëer je een afgesloten luchtcirculatie. Dat is mogelijk door gebruik te maken van zuurstofflessen. Vrijwel altijd werkt onafhankelijke adembescherming samen met een volgelaatsmasker. Hierdoor is je complete gezicht beschermt zodat onder andere je ogen niet blootgesteld worden aan schadelijke deeltjes, stoffen en micro-organismen in de lucht.

Het kopen en huren van adembescherming

Grofweg zijn er twee manieren om te zorgen dat de vereiste beschermingsmiddelen voorhanden zijn. Het is mogelijk adembescherming te huren of te kopen. Huren heeft als voordeel dat de maskers en het toebehoren getest en onderhouden worden door veiligheidsexpert. Hierdoor heb je er zelf minder omkijken naar en ben je verzekert van adembescherming die aan de eisen voldoet en altijd klaar is voor gebruik.

Streef naar de hoogst mogelijke veiligheid en kies voor hoogwaardige adembescherming.

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,868VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer