Benoeming priesters Gé Nijland en Joost Baneke

Per 1 oktober jongstleden heeft pastoor Skiba de Heilige Lebuinusparochie verlaten. Op dat moment was er geen priester beschikbaar om hem op te volgen. Vicaris Cornelissen is sindsdien de waarnemend pastoor. In de parochie Heilig Kruis in Raalte heeft pastoor Verweij onlangs aangegeven per 15 oktober aanstaande met emeritaat te willen gaan. In de afgelopen weken zijn er gesprekken geweest over een definitieve oplossing voor de pastoorsvacature. Aartsbisschop, Willem Jacobus kardinaal Eijk, heeft twee nieuwe leden benoemd voor zowel het pastoraal team van de H. Lebuinusparochie (gemeente Deventer en Olst-Wijhe) als ook in het pastoraal team van de parochie Heilig Kruis in de gemeente Raalte.

Afgelopen week hebben het pastoraal team en het bestuur van de beide parochies kennis mogen maken met de priesters Gé Nijland (op dit moment is hij pastoor in de Pancratiusparochie in Tubbergen en omgeving) en met Joost Baneke (hij is thans parochievicaris in de Maria en Marthaparochie in Soest, Baarn en omgeving). Pastor Nijland zal per 1 juli aanstaande starten als priester voor de beide parochies. Voor Pastor Baneke zal de startdatum 1 september zijn. Pastor Baneke zal, als pastoor Verweij met emeritaat gaat en vicaris Cornelissen als waarnemer terugtreedt, de nieuwe pastoor gaan worden voor beide parochies. Pastor Nijland zal als priester in beide parochies werkzaam zijn. Over de presentatie van de nieuwe priesters zullen, zodra daar meer over bekend is, verdere mededelingen worden gedaan.

 

Sportnieuws uit de regio Salland

 • Inhoud 395ste uitzending Salland Sport

  Morgen (zondag) is tussen 14:00-17:00 uur is de 395ste uitzending van Salland Sport (voorheen Airplay Sport) op Salland1 te horen. Daarin wordt er verslag gedaan van Rohda Raalte – FC Winterswijk (1E), ATC 65 – Wijhe ‘92 (2J) en de 2e helft van de damesvoetbalwedstrijd Loenermark VR1 – Overwetering VR1 (begint om 13.00 uur). Daarnaast zijn er tussen 4 en 5 uur nabeschouwingen met trainer Sander Poll van SC Overwetering, Ozan Ihtiyar van Mariënheem en Maikel Jansen of Lorkeers van SC Wesepe.

  De handbalnabeschouwingen tussen 16.00 en 17.00 uur zijn met Jeske Blom van Wijhe ’92 dames 1 en trainer Gert Wessels van H.H.Z.D. dames 1. Daarnaast hebben we wellicht ook nog een nabeschouwing met SC Overwetering dames 1.

  Verder houden we de wedstrijden bij van alle voetbalwedstrijden uit Salland en de Eredivisie, hoor je het laatste sportnieuws uit Salland en alle uitslagen en standen uit Salland.

  Heb je zelf nog sportnieuws uit Salland dat je onder de aandacht gebracht wil hebben? Dan kun je dat mailen naar sport@salland1.nl, een bericht sturen via Twitter (@Salland_Sport) of Facebook (facebook.com/SallandSport). Tijdens de uitzending kun je bellen of appen naar de studio via 0572-360188.

  Salland Sport is elke zondag te beluisteren tussen 14.00 en 17.00 uur op Salland1 via 105.1 en 105.7 FM, online via salland1.nl/luisteren, DAB+ en via de kabelradio op 104.1FM.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie