Benefietconcert voor Oekraïne door ‘Het orkest voor de Vrede’ op woensdag 30 maart in de Deventer Schouwburg.

De Nederlandse dirigent Jeroen Weierink organiseert in samenwerking met stichting ‘MAX Maakt Mogelijk’ 5 benefietconcerten in het land voor Oekraïne.

Het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde ‘Orkest voor de Vrede’ bestaat grotendeels uit Nederlandse musici die hun roots in Oekraïne en Rusland hebben.

Musici, solisten, dirigent en de concertzalen werken allemaal belangeloos mee en de gehele opbrengst komt ten goede aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Moldavië.

Initiatiefnemer Jeroen Weierink is dirigent van het befaamde Charkov City Opera & Ballet. Met dit gezelschap reisde de laatste zes jaar door de BENULUX met tal van bekende opera’s van Verdi, Bizet en Puccini.
Tevens waren zij op vele plaatsen te horen in grote oratoria o.a. van Mozart, Dvorak, Beethoven en Gounod. In 2015 dirigeerde hij in kathedraal van Kiev het officiële herdenkingsconcert
voor de MH17-ramp in aanwezigheid van de Oekraïense President en zijn gasten.

Orkest voor de Vrede met violisten Dana Zemtsov en Michael Foyle
Weierink stelde speciaal voor deze benefietconcerten een orkest samen dat bestaat uit Nederlandse musici met roots in Oekraïne of Rusland. Zij hebben hun sporen verdiend in orkesten als het Koninklijk Concertgebouw Orkest,

het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentieorkest en Radio-orkesten of zijn als freelancer actief. Speciale gastsolisten zijn de jonge internationaal vermaarde solisten Dana Zemtsov (altviool) en Michael Foyle (viool).

Concertprogramma
Op het programma staat onder andere het Elégie uit de Serenade voor strijkers van Tsjaikovski, Symfonie nr. 29 van Mozart en het Larghetto uit de Strijkersserenade van Elgar
Tevens zal er een kort werk voor cello en orkest gespeeld worden van de Oekraïense componist Lyatoshinsky. De solopartij zal gespeeld worden door de Oekraïense Katja Dirven.

De concerten in het land vinden plaats op:

Zaterdag 26 maart Steigerkerk Rotterdam

Zondag 27 maart DeLaMar Theater Amsterdam

Maandag 28 maart AFAS Theater Leusden

Dinsdag 29 maart Schouwburg Amphion Doetinchem

Woensdag 30 maart Schouwburg Deventer

Kaarten à € 25,- via https://deventerschouwburg.nl/programma/benefiet-voor-oekraine-het-orkest-voor-de-vrede

Of via de Nationale Theaterkassa, www.ntk.nl / 0900-9203.

Aanvang 20.00 uur

Meer informatie vindt u op www.maxmaaktmogelijk.nl of www.ntk.nl

Na afloop van de concerten is het ook mogelijk om ter plaatse een gift te doen aan ‘MAX Maakt Mogelijk’ ten behoeve van de vluchtelingen uit Oekraïne.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer