Bekerduel Go Ahead Eagles live

De komende drie dagen worden de KNVB bekerduels afgewerkt. Go Ahead Eagles is gekoppeld aan de Koninklijke HFC uit Haarlem. Vanavond start die wedstrijd om 20:00 uur en deze is live te volgen bij Salland Sport. Check de frequenties onderaan dit artikel.

Salland Sport is het live radioprogramma van uw streekomroep. Iedere competitiewedstrijd van Go Ahead Eagles is hier live te volgen. Twee enthousiaste verslaggevers laten de thuisblijvers vaak op het puntje van hun stoel plaatsnemen met hun levendige verslag.

De Salland Sport verslaggevers Erik van Luttikhuizen (l.) en Arie Vet (r.) doen vanavond verslag vanuit Haarlem.

Geen TV
Vanavond is er geen geen live TV verslag vanuit Haarlem, maar wel reizen er twee reporters af. In de extra Salland Sport uitzending kunt u daarmee Go Ahead Eagles op de voet volgen in het bekerwedstrijd tegen de één van de oudste voetbalclubs van Nederland.

Koninklijk
De 14-jarige Pim Mulier richt met een aantal (school)vrienden de Haarlemsche Football Club op en noemt deze ‘HFC’. Aanvankelijk wordt geen voetbal, maar een soort rugby gespeeld op diverse weilanden in Haarlem. Bij het 80-jarig bestaan kreeg de trotse Haarlemse club het predicaat ‘Koninklijk’.

Elftalfoto van Go-Ahead op het terrein naast de IJssel. Op de achtergrond de oude spoorwegbrug over de Ossenweerd en de IJssel.
(Bron Niet te Kraken)

Gelijk spel
Het is niet de eerste keer dat beide teams elkaar treffen in een bekertoernooi. Bijna exact 107 jaar geleden werd hetzelfde duel afgewerkt op de Ossenweerd aan de IJssel. Het 1-1 gelijkspel betekende wel dat HFC destijds doorbekerde. Een bepaling uit het bekerreglement van die tijd bepaalde namelijk dat de uit-club verder bekerde als de stand na verlenging nog steeds gelijk is. Strafschoppen om een beslissing te forceren kende men toen nog niet.

Aanvang 20:00 uur
Vandaag reizen zo’n 400 supporters uit Deventer hun club achterna richting naar het complex aan de Spanjaardslaan. Het sportpark heeft plek voor ca. 1500 toeschouwers. Salland Sport start direct na 1 met Benjamin en het acht uur journaal met het live-verslag en gaat door totdat de winnaar bekend is.

Frequenties
Salland1 is maar liefst op drie kabelfrequenties te ontvangen is door heel Salland: In Deventer en omgeving via 107.3, omgeving Raalte via 105.1 en rondom Olst en Wijhe via 105.7 FM. Natuurlijk ook via de kabel, zoals de 104.1 en digitaal via DAB+ stemt van Arnhem tot in de polder via kanaal 7B.

Online kunt u luisteren via TuneInRadioFMNederlandseradioradioviainternet , OmroepserverAirplay of via de eigen website van de streekomroep Salland1.
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Bron 107 jaar oude bekerduel en foto’s: Stichting Niet te Kraken

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer