Bart de Haan: Minder hard rijden, wat een creatieve armoede

“Dat minder hard rijden of de autoloze zondag, wat is dat voor een creatieve armoede?” schrijft Bart de Haan. “Ik ben toch niet de enige die denkt dat ‘structureel minder rijden’ veel meer zoden aan de dijk zet dan dit?”

Door Bart de Haan

(1) Ga véél minder vergaderen.

(2) Kap met 9 to 5. Idioot prikklokgedrag. Iedereen die zèlf kan bepalen waar-ie werkt, moet dat vooral nóóit op een suf, ziekmakend kantoor doen. De premier kan dit vrijdag al afschaffen en bakken hulde ontvangen!

(3) Maak de trein beter en vooral goedkoper. Ook voor tripjes. Met de trein naar Londen of Barcelona lijkt mij best leuk maar het is idioot duur. Investeer in metro-netwerken. Oh en ga toch rekeningrijden! Dat werkt. Al lang bewezen.

(4) In dorpen: ga slimmer en elektrisch bezorgen. In mijn dorpje gaan hordes in de tweede auto naar volle parkeerplaatsen in Raalte. Dat is voor niemand leuk! Kan slimmer. Oh en maak goeie streekwinkels, waar boeren lokaal voedsel aanbieden. Kan mooi in lege kerken!

(5) Stap nooit meer in de auto naar dingen waar je èn geen fuck zin in hebt en die zinloos zijn. Dat is win-win. Verplichte bezoekjes, stomme borrels, zinloze verkoopgesprekken… als iedereen zichzelf die ellende nou eens bespaart kun je al behoorlijk wat bouwen en boeren.

Het bericht Bart de Haan: Minder hard rijden, wat een creatieve armoede verscheen eerst op Opinie in Salland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie