Arjen Lubach-effect: inschrijvingen VeggieChallenge stegen 342%

3957-7b378ebe545606ef7ded2f66d98768ac.jpg

Arjen Lubach ontnam afgelopen zondag heel wat mensen de trek in vlees, toen hij zijn kijkers hard confronteerde met slachthuisbeelden. ProVeg zag in de dagen erna het aantal mensen, dat zich inschreef voor dertig vleesloze dagen, flink toenemen.

“Meteen na de uitzending zagen we al op internet dat het item veel losmaakte. Voor veel mensen die al langer moeite hadden met vlees eten, was de maat nu vol.” zegt Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland.

“Precies voor de twijfelaars hebben wij een aantal jaar geleden de VeggieChallenge in het leven geroepen, als een leuke manier om dierloos eten gewoon eens een paar weken uit te proberen. Je krijgt boodschappentips, simpele recepten en je kunt je vragen stellen aan aan andere deelnemers of aan een diëtist, zonder dat je gelijk hoeft te beslissen om de rest van je leven vegetariër te blijven. We zien trouwens wel dat een groot deel van de deelnemers ook na afloop minder of geen vlees blijft eten, of zelfs veganist wordt.”Om zoekende Lubach-kijkers tegemoet te komen, opende de VeggieChallenge een aparte pagina: ‘Arjen, ik stop met vlees’ waar zich in korte tijd honderden mensen inschreven. “In een gemiddelde maand doen zo’n 2000 nieuwe mensen mee aan de VeggieChallenge, maar daar gaan we deze maand dik overheen.” aldus Vrindts.

Ook op Twitter zeiden mensen zondagavond het vlees vaarwel:

 • Ik at al niet veel vlees maar vandaag lukte het niet ook maar iets in m’n kar te gooien. Vegetarische week hier …en wie weet hoe lang erna. #metjeneusopdefeiten #lubach (@eefhoedemaeker)
 • “Niet per se fan van Lubach maar als iemand die al 2 jaar worstelt om volledig vegetariër te worden heeft dit item me wel over de streep getrokken, wat een horror.” (@WorldWideWouter)

ProVeg verwacht dat het werkelijke aantal in de duizenden moet lopen. Vrindts: “Naar de uitzending keken 1,2 miljoen kijkers. Stel dat daarvan slechts één op de honderd besluit om te stoppen met vlees, dan zijn dat toch weer 12.000 nieuwe vegetariërs.”

Sportnieuws uit de regio Salland

 • Inhoud 395ste uitzending Salland Sport

  Morgen (zondag) is tussen 14:00-17:00 uur is de 395ste uitzending van Salland Sport (voorheen Airplay Sport) op Salland1 te horen. Daarin wordt er verslag gedaan van Rohda Raalte – FC Winterswijk (1E), ATC 65 – Wijhe ‘92 (2J) en de 2e helft van de damesvoetbalwedstrijd Loenermark VR1 – Overwetering VR1 (begint om 13.00 uur). Daarnaast zijn er tussen 4 en 5 uur nabeschouwingen met trainer Sander Poll van SC Overwetering, Ozan Ihtiyar van Mariënheem en Maikel Jansen of Lorkeers van SC Wesepe.

  De handbalnabeschouwingen tussen 16.00 en 17.00 uur zijn met Jeske Blom van Wijhe ’92 dames 1 en trainer Gert Wessels van H.H.Z.D. dames 1. Daarnaast hebben we wellicht ook nog een nabeschouwing met SC Overwetering dames 1.

  Verder houden we de wedstrijden bij van alle voetbalwedstrijden uit Salland en de Eredivisie, hoor je het laatste sportnieuws uit Salland en alle uitslagen en standen uit Salland.

  Heb je zelf nog sportnieuws uit Salland dat je onder de aandacht gebracht wil hebben? Dan kun je dat mailen naar sport@salland1.nl, een bericht sturen via Twitter (@Salland_Sport) of Facebook (facebook.com/SallandSport). Tijdens de uitzending kun je bellen of appen naar de studio via 0572-360188.

  Salland Sport is elke zondag te beluisteren tussen 14.00 en 17.00 uur op Salland1 via 105.1 en 105.7 FM, online via salland1.nl/luisteren, DAB+ en via de kabelradio op 104.1FM.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie