Echtpaar Anton & Marietje Wilms-Bosch uit Heino 60 jaar getrouwd: “De vonk sloeg over tijdens dansles”

Op dinsdag 6 juni kwam burgemeester Dadema het echtpaar bezoeken in hun woonplaats Heino. Het echtpaar was op 17 mei 60 jaar getrouwd.

Anton is geboren op de Strenkhaar en komt uit een gezin van 9 kinderen. Vanaf zijn 14e werkte hij 9 jaar bij Veldhuis in Wijhe. Daarna is hij naar Van der Meijden in Raalte gegaan, later bekend als MBI beton. Zijn laatste werkgever was Willemsen Installatiebedrijf in Heino. Marietje is geboren en opgegroeid aan de “Sluus”, het Overijsselse Kanaal en komt uit een gezin van 8 kinderen. Marietje werkte bij de vrouw van dokter van de Linden in de huishouding.

Huisje, boompje, kinderen
De vonk sprong over tijdens dansles op hun 18e bij de parochie en het stel kocht een paar jaar later een stuk grond aan Twentseweg waar Anton zelf een huis bouwde. Ze trouwden  in 1963 en twee jaar later werd dochter Riny geboren. In 1968 kwam de tweede dochter Irma en in 1969 werd het gezin compleet gemaakt met derde dochter Annemarie.
Anton heeft later met behulp van een paar metselaars hun huis opgetrokken in steen. In dit huis hebben ze heel wat jaren met plezier gewoond en er werd opgepast op kleinkinderen Ryan, Iwan en Lilian. 20 jaar geleden verhuisden ze naar de dorpskern van Heino naar de Plataan en daar werd ook nog genoeg geklust en heerlijk gewoond.

Druk met vrijwilligerswerk
In 2019 heeft Anton een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn activiteiten als vrijwilliger. Ze zijn allebei nog steeds actief in het vrijwilligerswerk, zoals parochiebladen en het blad van de Katholieke Ouderbond rondbrengen. Anton zit nog in de klusgroep van de kerk, duofiets; fietsen met mensen van het Wooldhuis.

Hobby’s
Zingen doen ze beiden graag, Anton bij de Pompedoers en Marietje bij Animo. Marietje heeft ook een aantal jaren bij het Wooldhuis geholpen met koffie schenken en zat bij de breigroep. Ze staan altijd voor iedereen klaar en gaan graag naar het Soepcafé in het Dorpshuus en spelen graag het kaartspel Canasta met buren, familie of vrienden. Een actief stel dat heerlijk van het leven samen geniet.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer