Aftrap DankZij vrijwilligers 2019!

Afgelopen maandagavond 8 april sprak wethouder Toeter namens de gemeente Raalte haar dank uit aan alle vrijwilligers uit de gemeente Raalte. Ze gaf haar toespraak tijdens de aftrap van de DankZij Vrijwilligersdagen 2019 in het Kulturhus in Raalte. ‘Wat zou Raalte, met haar buurtdorpen zijn, zonder de inzet van al onze vrijwilligers? Daar kan ik me geen voorstelling van maken. Dus een grote dank aan alle vrijwilligers is wel op zijn plaats. Van ondersteuning in de zorg, het onderhoud van het groen bij een instelling, organisatie van een jaarlijks evenement tot als Maatje met iemand optrekken. Het zijn enkele van de vele vormen van belangrijk vrijwilligerswerk’, aldus de wethouder.

Mirjam Bongertman, vrijwilligersmakelaar van WijZ welzijn gaf aan blij en verrast te zijn door het overweldigende aantal aanmeldingen. Daar waar andere jaren gemiddeld 150 vrijwilligers deelnamen aan een DankZij-avond, hebben voor deze nieuwe vorm, namelijk het uitreiken van Bedankjes, zich al zo’n 500 vrijwilligers gemeld. De avond op 8 april was dan ook een korte bijeenkomst, waarna nog 2 weken lang Bedankjes kunnen worden afgehaald bij het Vrijwilligerspunt, mits men zich daarvoor heeft aangemeld.

Op de avond werden Erik Feijen, vrijwilliger bij Fonds voor Ons, Marian Kodden vrijwilligster bij het Hospice en de Zonnebloem en Mirthe Koerhuis vrijwillige welzijnscoach bij WijZ welzijn geïnterviewd door Henny Zomer van WijZ. Marian vertelt: ‘’Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor de ander, het geeft jezelf ook een goed gevoel’’. En Erik Feijen sloot het interview af met een betekenisvolle zin: ‘’ Fonds voor ons hoeft geen geld of meer vrijwilligers, wat wij willen is dat mensen omzien naar elkaar en bij nood bij ons komen’’.

De Bedankjes zijn attenties in de vorm van een cadeautje of cadeaubon, die de vrijwilliger kan kiezen uit een breed samengesteld assortiment. Verschillende ondernemers uit de gemeente Raalte, namelijk Willems Mitra Raalte, Juud & Jul, Marskramer, bakkerij Jorink, Bruna, Parabool en Dimence, toonden ook hun blijk van waardering naar al het vrijwilligerswerk, door deze actie te ondersteunen

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie