Benefietwedstrijd Actie René Remie vrijdag 8 september

Vorige maand was René Remie volop in het nieuws. Vrienden en familie waren begonnen met een inzamelingsactie om de oud-Wijhe trainer weer thuis bij zijn familie te brengen. De actie krijgt een ludieke opvolging middels een benefietwedstrijd met veel bekende namen.

Het streven was 70.000 euro bij elkaar te krijgen, momenteel is er al bijna 100.000 euro verzameld voor de 38-jarige René Remie. René lijdt aan het locked-in syndroom, wat een ernstige verlamming van de spieren van gelaat, mond, tong en ledematen is. Daarbij kan hij alleen nog maar enkel verticale oogbewegingen uitvoeren. René zit dus opgesloten in zijn eigen lichaam, want hij is zich volledig bewust van zijn omgeving. 

ATC’ 65
Twee ploegen zullen op 8 september tegen elkaar uitkomen waarbij de opbrengst is voor de vader van een tweeling. Eén van die teams is ATC ’65 waar René afgelopen seizoen nog de hoofd-coach was. De tegenstander zal een gemixt elftal worden met vrienden van René en enkele bekende voetballers. Dat team zal gecoached worden door oud-international Hendrie Krüzen

Veiling
Na afloop zal er een veiling plaatsvinden plaatsvinden van voetbalshirts, maar ook een loterij onder begeleiding van live-muziek. Dit benefietduel vindt plaats op het sportterrein van Rigtersbleek.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer