Aandacht voor mensen met visuele beperking

Twee leden van Oogvereniging Overijssel waren 7 september te gast bij wethouder Sociaal domein Judith Compagner en beleidsadviseur Zorg en Welzijn Milou Jager, om te praten over hun ervaringen als inwoner met een visuele beperking.

In het gesprek gaven de leden een inkijkje in hun leven als inwoner met een visuele beperking. Zij hebben ook aangegeven wat voor hen de uitdagingen zijn en gaven de Gemeente mee om vooral te kijken naar wat wél mogelijk is met een visuele beperking, uiteraard willen zij hierbij helpen

Mogelijkheden voor verbetering
De leden gaven aan dat zij de looproute naar het Averbergen graag verbeterd zien. Dit zal worden opgepakt met Beheer Openbare Ruimte in samenwerking met de leden van de Oogvereniging. Ook zal er opnieuw worden gekeken naar de digitale toegankelijkheid van Gemeentelijke websites en zal er bij de komende verkiezingen extra aandacht zijn voor het stemmen voor mensen met een (visuele) beperking.

Boek overhandigd
De vrijwilligers overhandigden ook het boek ‘Gezien – Leven met een
visuele beperking’ van Marijke Osinga met hierin 20 verhalen van mensen met minder of geen zicht.

Milou Jager, beleidsmedewerker Gemeente Olst-Wijhe: “We hebben het bezoek als zeer prettig en leerzaam ervaren en we gaan graag aan de slag met de tips die ze van hen hebben ontvangen”.

(Op de foto v.l.n.r. Wethouder Judith Compagner, Anita Beenen en rechts tevens een lid van de Oogvereniging.)

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer