Centrummanager Henny Zomer: Raalte in 2025 een centrum met parels

Leestijd: 3 minuten

Als je Henny Zomer, de centrummanager van Raalte, vraagt het centrum van Raalte in 2025 te verbeelden, zegt ze: “Raalte had een centrum met puistjes in 2020 en nu is het een centrum met parels!” Henny Zomer ging zelfs een stuk verder. Ze deed even of het 2025 was en schreef bijgaande opinie.

Door Henny Zomer

In de jaren 2010 tot medio 2019 is er vaak en veel gesproken met belanghebbenden van het centrum Raalte. Regelmatig waren er sticker-sessies, brainstormsessie, zelfs een twee-daagse waarbij bezoekers van het centrum werd gevraagd wat er nodig is om het centrum aantrekkelijk te houden, dan wel te krijgen. Mooie initiatieven die niet verder kwamen dan de praattafel.

In 2020 en de daaropvolgende jaren kwam daar verandering in. Door een constructieve samenwerking van de ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente Raalte zijn er geen lange praatsessies meer nodig geweest. Er is overgegaan in actie. En dit heeft altijd plaatsgevonden vanuit het door partijen gezamenlijke geformuleerde toekomstperspectief. Samen willen we een mooi en aantrekkelijk centrum, waar we kunnen winkelen, ontmoeten en verblijven.

Nu ruim vijf jaar later is het volgende gerealiseerd. Daar gebruikten we vroeger woorden voor. Nu beelden:
(tekst loopt verder onder de foto’s)







En nu weer even terug naar de dag van vandaag. Natuurlijk realiseer ik me dat we in 2025 wellicht dit niet allemaal in het centrum van Raalte hebben, maar wat belangrijk is, is dat het een aantrekkelijk centrum is waar je je veilig voelt, fijn kunt winkelen en goed kunt vertoeven. Dit is een centrum voor iedereen.

Het bericht Centrummanager Henny Zomer: Raalte in 2025 een centrum met parels verscheen eerst op Opinie in Salland.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer