Voorlichting ontwikkelingsproblematiek bij Wijhe`92

Leestijd: < 1 minuut

Op dinsdag 17 oktober organiseert Wijhe ’92 in samenwerking met Pro Juventus vanaf 20.15 uur een avond over ontwikkelingsproblematiek in haar kantine ‘De Verlenging’. Trainers, leiders en coördinatoren van zowel de handbal als voetbal krijgen voorlichting over ADHD en autisme.

Mieke Rademaker en Nadie Beijaard van Pro Juventus verstrekken informatie over wat beide ontwikkelingsstoornissen precies inhouden (o.a. hoe vaak het voor komt en hoe het ontstaat). Daarnaast gaan ze in op welke problemen kinderen met ADHD en autisme kunnen ervaren in het dagelijks leven en specifiek op het sportveld. Tot slot worden tips en do’s en don’ts gegeven aan de aanwezigen zodat zij weten hoe ze het beste een speler kunnen ondersteunen met ADHD/autisme en ook wat ze vooral niet moeten doen.

Wijhe ’92 is een sportvereniging voor iedereen. Steeds vaker sporten ook kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsstoornis bij de club. Reden voor Wijhe ’92 om de samenwerking met ‘het Lab’ van de Wijhese vestiging van Pro Juventus te zoeken. Pro Juventus is een centrum voor jeugd- en volwassenenpsychiatrie en biedt zowel diagnostiek als behandeling aan binnen de generalistische basis-ggz en de gespecialiseerde ggz.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer