Cabaretier Jeroen van Merwijk in Holstohus Theater

Leestijd: 2 minuten


Op zaterdag 24 april om 20:15 uur treedt cabaretier Jeroen van Merwijk op in het Holstohus Theater in Olst. De titel van zijn nieuwe soloprogramma is ?Dat Moet Meneer  Van Merwijk zeggen?

.

Behalve cabaretier is Van Merwijk (1955) beeldend kunstenaar. Voor het eerst combineert hij deze twee disciplines op het toneel. Terwijl Van Merwijk geconcentreerd een tekening maakt, en wij zijn verrichtingen volgen via een beeldscherm, bestookt hij ons met humoristische monologen en sterke, melodieuze en weemoedige liedjes, die hij terecht presenteert als ?bonbonnetjes uit de snoeptrommel?.

 

 

Jeroen van Merwijk was onlangs nog in de rol van rechter te zien in de TV-serie ?Van Zon op Zaterdag? en de cabaretshow ?De bende van vier? met o.a. Maarten van Roozendaal.

Al jarenlang wordt Van Merwijk van alle kanten lof toegezwaaid. Kenners roemen hem om de helderheid en schijnbare eenvoud waarmee hij de problemen schetst van een samenleving in verval. Van Merwijk gaat vol vuur en met open vizier de strijd met de tijdgeest aan. Want als iemand iets nodig moet zeggen, dan is dat toch zeker Jeroen van Merwijk? We zijn volgens hem nu eenmaal aangesloten aan het stompzinnigheidinfuus, het is niet anders.

 

Meneer van Merwijk is niet milder geworden, maar verrast door zijn relativerende en opbeurende toon. Een beetje gevoel voor ironie is wel een aanbeveling voor zijn publiek. Het is dramatisch met ons gesteld maar dat ligt zeker niet aan meneer Van Merwijk. Gaat hem zien!?

 

De entreeprijs voor Jeroen van Merwijk is ? 15,-  Kaartjes zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij het Holstohus, Boekhandel Korten in Olst en de bibliotheek in Wijhe.

Reserveren kan via holstohustheater@home.nl of tel. 0570 561664 (bibliotheek Olst).

Informatie: www.kulturhusolstwijhe.nl en www.jeroenvanmerwijk.nl

 

 

 

 

 

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer