Gerard Elferink nieuwe voorzitter Stöppelhaene

Leestijd: 2 minuten


Gerard Elferink is vanaf 1 juni de nieuwe voorzitter van Stichting Stöppelhaene. Hij volgt Henk Robben op. Robben trad na Stöppelhaene 2009 aan als voorzitter, maar is door zijn benoeming tot burgemeester van Wierden niet meer voor deze functie beschikbaar.

 

Elferink is 53 jaar en verhuisde begin dit jaar met zijn gezin van Wijhe naar Raalte. De afgelopen vier jaar was hij wethouder van de gemeente Raalte. In deze en andere functies heeft hij binnen en buiten Raalte een breed netwerk in de politiek en het bedrijfsleven opgebouwd.  Na de gemeenteraadsverkiezingen heeft hij ervoor gekozen niet meer in de lokale politiek terug te keren. Inmiddels heeft hij zijn vroegere advieswerk voor overheid en onderwijs weer opgepakt. Ook leidt hij op verzoek van Gedeputeerde Staten de provinciale stuurgroep voor Natura 2000, het netwerk van natuurgebieden.

 

 

Elferink is geboren in Bergentheim en is sinds 1969 veertig jaar woonachtig geweest in Wijhe. De afgelopen jaren heeft hij zich op vele terreinen als vrijwilliger ingezet, onder meer als landelijk bestuurder van een jongerenbeweging. Ook zat hij in de gemeenteraad van Olst-Wijhe.

In het verleden bezocht de nieuwe voorzitter meermalen als feestvierder Stöppelhaene. In zijn functie als wethouder van de gemeente Raalte raakte hij echter diep onder de indruk van de grootte en de breedte van het Oogstfeest. ?Het feest bedient vele doelgroepen. Elk programmaonderdeel heeft zijn eigen schare liefhebbers: van de Sallandse Cabaretavond en de muzikale acts tot de Boerendag en het Bloazersfestival. Stöppelhaene is een giga-festival met een geweldige uitstraling?, aldus Elferink.

 

 

Onderlinge samenhang

Hij vindt dat het agrarisch karakter van Stöppelhaene bewaard moet blijven. ?Ik ga niet meteen alles veranderen?, kondigt Elferink aan. Hij wil de goede onderlinge samenhang continueren, zowel tussen de vele vrijwilligers als ook tussen de verschillende partijen die bij het evenement zijn betrokken. ?Ik denk dat ik vooral verbindend bezig zal zijn. Het motiveren van mensen, het zoeken naar nieuwe mensen en het zorgen voor verbinding zijn mijn sterke punten.?

Hij zoekt de verbinding niet alleen binnen de vrijwilligersgroep van Stöppelhaene.  Elferink: ?De organiserende stichting, de horeca, de middenstand en de gemeente hebben allemaal baat bij een gezellig en geslaagd evenement. Daarom moeten we altijd samen blijven proberen om het volgende Stöppelhaenefeest weer beter te maken dan de vorige editie.?

 

Programma

De 59e Stöppelhaene vindt dit jaar plaats van woensdag 25 tot en met zondag 29 augustus. Achter de schermen zijn diverse commissies al druk bezig met het programma. Inmiddels is bekend gemaakt dat dit jaar onder meer de band Jovink en de Voederbietels (vrijdag) zijn opwachting maak op het Stoppelveld. Op de slotdag keert het evenement Stöppelhaene Culinair terug met hapjes uit diverse landen. Het programma wordt de komende maanden verder gevuld en is te vinden op www.stoppelhaene.nl.

 

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer