AMV en Kleutermuziek bij SMOW

Leestijd: < 1 minuut


Op maandag 6 september (Olst) en woensdag 8 september (Wijhe) starten er bij de SMOW weer nieuwe cursussen AMV. AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming.

 In deze cursus leren zij de basis van muziek, wat handig is als ze later een instrument willen gaan spelen. Er wordt veel gezongen, en de kinderen leren noten lezen. Hierbij maken ze gebruik van een klokkenspel. Daarnaast doen de kinderen ook andere muzikale dingen, zoals dansen, tekenen bij muziek en zelf muziekstukjes bedenken.

Er komen verschillende instrumenten aan bod, zodat de leerlingen later goed een eigen keuze kunnen maken. Het klokkenspel dat in de cursus gebruikt wordt kunt u zelf aanschaffen, maar het is ook mogelijk om een klokkenspel te huren van de SMOW.

Er worden spelletjes gedaan en er wordt gewerkt met muziek en beweging. Hierdoor ontwikkelen de kinderen in deze lessen hun gevoel voor melodie en ritmiek, maar bijvoorbeeld ook voor taal. De cursus bestaat uit 16 lessen van 45 minuten.

Op maandag 6 september start er in Olst ook weer een nieuwe cursus kleutermuziek. De cursus is bedoeld voor kinderen uit groep 1 en 2 die graag muziek willen maken. De kinderen zingen en spelen op eenvoudige instrumenten.

Voor vragen of het opgeven van uw kind (liefst voor 15 augustus) kunt u contact opnemen met docente Inger Heij (tel. 06-12590650, of i.heij@live.nl).

Kijk ook eens op : www.smow.nl.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer