‘Niet schieten’ op zoek naar mannelijkheid

Leestijd: < 1 minuut


Op zaterdag 15 januari komt ?Niet Schieten? naar het Capellenborg Theater te Wijhe. Zij zijn hier te zien met de voorstelling ?Mannen zijn Zeikwijven?.  Cabaretiers Arend Edel, Erik Jobben en Maarten Henni gaan in deze voorstelling voorop in de zoektocht naar nieuwe mannelijkheid.

Niet Schieten
?Niet Schieten? is een cabarettrio dat bestaat uit Arend Edel, Maarten Hennis en Erik Jobben. In 1994 wonnen ze de jury- en de publieksprijs van het Cameretten Festival. Datzelfde jaar werden ze tweede bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Inmiddels zijn ze al heel wat succesvolle voorstellingen verder en komen ze met hun nieuwe voorstelling ?Mannen zijn zeikwijven? naar Wijhe.

Mannen zijn Zeikwijven
De concentratie testosteron in de man-van-nu is tot een bedenkelijk niveau gedaald. Hij staat met een schort om kant-en-klare vleesvervangers te braden. Hij is klassenmoeder op de school van zijn kind. Hij gaat gewillig op koopzondag ?sierkussens voelen? bij de Ikea en hij gebruikt dagcrème met natuurlijke bestanddelen.

Mannen zijn zeikwijven geworden. Vertwijfeld en verloren schiet de moderne man naar de metro-man, de macho, de oerman, de no-nonsense man, maar hij kan de onbevredigbare moderne totaalvrouw niet meer aan zich binden.

Cabaretiers Arend Edel, Erik Jobben en Maarten Hennis gaan voorop in de zoektocht naar de nieuwe mannelijkheid. Daarbij schuwen zij het niet om diep in zichzelf te graven. Hierbij is de kans groot dat zij met hun eigen vrouwelijke kant worden geconfronteerd.

?Mannen zijn Zeikwijven? is op zaterdag 15 januari om 20:15 uur te zien in het Capellenborg Theater te Wijhe. Kaarten kosten ? 17,00.

Voorverkoopadressen
?    Postagentschap Bourquin, Langestraat 66, 8131 BE Wijhe
?    Holstohus- VVV balie (indien gesloten bibliotheek), Jan Schamhartstraat 5 H, 8121 CM,
Olst
?    Boek- en kantoorvakhandel Korten, Geertsstraat 19- 21, 8121 BK Olst

Kijk voor een compleet overzicht van de voorstellingen, filmpjes en recensies op www.capellenborgtheater.nl

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer