Open dag wagenbouwers Boskamp geslaagd

Leestijd: 2 minuten


Wagenbouwersgroep De Knetterkopp?n hebben een schatting gemaakt van het aantal bezoekers tijdens de open dag van de wagenbouwers Boskamp afgelopen 30 januari. Zij kwamen op een aantal van 120 personen. En voor een eerste editie dus zeer succesvol. Ook de Vreugdewippers gaven aan dat zij zeker dit aantal in de schuur hebben gehad.


Iedereen was afgelopen zondag welkom om een kijkje te nemen bij de acht groepen die namens Boskamp en carnavalsvereniging de Weteringzotten aan het bouwen zijn. Hoe worden die prachtige wagens nu eigenlijk gebouwd? Welke technieken worden er toegepast? De acht groepen hadden allemaal hun schuur open gezet. En veelal werden de bezoekers zelfs voorzien van een hapje en een drankje. De Knipperzotten, de Deurzwiepers, de Klaplopers, Ozo Idioot?n, Stoepsnoevers en de Gangmoakers, alle groepen deden mee. Een aantal kreeg zelfs bezoek van Esther Rikken voor het programma Nog Efkes; het carnavalsprogramma van TV Oost . En hoe de wagens er straks uit gaan zien? Tja, ze zijn te bewonderen in de optochten van Boskamp, Olst, Wijhe, Raalte en Lemelerveld in het weekend van  5 en 6 maart.

Na afloop was er nog gezellige middag en avond bij residentie IJsseldijk alwaar onder het genot van een drankje, een bord boerenkool en de muzikale klanken van Jerry & Nick, de dag werd doorgenomen. En één ding was zeker; er is weer een traditie geboren. En de zoveelste polonaise werd ingezet.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer