5 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Leestijd: 3 minuten


Vrijdag 29 april werden er een 5-tal Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Olst-Wijhe uitgereikt. Nadat burgemeester van Strien  de decorandi  na hun eerste schrik op hun gemak heeft gesteld, deed hij relaas van de wijze waarop een voordracht voor een Koninklijke onderscheiding wordt doorlopen.  Om aan een Koninklijke onderscheiding te kunnen voldoen, moeten de decorandi  blijk hebben gegeven van grote maatschappelijke betrokkenheid, en belangeloze inzet voor de maatschappij gedurende vele jaren. Om dit nogmaals te benadrukken worden zij vandaag tijdens Koninginnedag op het plein voor het gemeentehuis nogmaals benoemd als gedecoreerde.

De heer P.J.A. Terpstra, de heer J.L. de Bone en mevrouw G.A. van Reijsen ?van Boven,  zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer J. van Dorsten en mevrouw R.A. Boogaart-Kessler zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Om 10:00uur werden de onderscheidingen uitgereikt door Burgemeester Ton Strien in zaal Logtenberg op de Boerhaar.

De heer P.J.A. Terpstra uit Olst
De heer Terpstra is onderscheiden omdat hij sinds 1974 (bestuurlijk) actief is geweest op het gebied van scouting, politiek en cultuur met name voor de Historische Vereniging ?t Oslter Erfgoed.

De heer J.l. de Bone uit Olst
D heer De Bone is onderscheiden omdat hij sinds 1984 op allerlei vlakken actief is geweest binnen met name de E.H.BO. Dhr Han de Bone heeft zich tientallen jaren ingezet als vrijwilliger voor de EHBO- vereniging in de gemeente Olst-Wijhe. Vanaf 1985 heeft hij zich verder bekwaamd voor de hieraan gelieerde Lotus-vereniging waar hij naast het uitbeelden van gewonde slachtoffers tijdens grote oefeningen, ook optreedt als instructeur voor nieuwe leden. Doordat hij zich gedurende tientallen jaren zich wekelijks meerdere dagen heeft ingezet, wordt hij onderscheiden met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw G.A. van Reijsen-van Boven uit Boskamp
Mevrouw Van Reijsen-van Boven is onderscheiden omdat zij sinds 1995 (bestuurlijk) actief is geweest op het terrein van cultuur en de gezondheidszorg met name binnen de Clientenraad Chronisch zieken en gehandicapten.

De heer J. van Dorsten uit Wijhe (voorheen Herxen)
De heer Van Dorsten is onderscheiden omdat hij sinds 1945 (bestuurlijk) actief is geweest op het terrein van kerkelijk leven, cultuur en ouderenwelzijn. Maar bovenal schrijver van 41 streekromans vanaf 1960.

Mevrouw R.A. Bogaart-Kessler uit de Elshof
Mevrouw Bogaart-Kessler is onderscheiden omdat zij sinds 1989 (bestuurlijk) actief is op het gebied van de gezondheidszorg en (paarden)sport met name voor de Stichting Paardrijden Gehandicapten ?t Hoefijzer Zwolle.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer