Overwetering klaar om stappen te maken in 2de helft competitie

Leestijd: 2 minuten


Komend weekend gaat de tweede helft van de competitie voor de handbaldames van SC Overwetering beginnen. De ploeg van ad-interim trainster Jacqueline Eilander staat op dit moment op de een na laatste plaats. De trainster kijkt terug op voor haar zelf een positieve  1ste helft van de competitie , al merkt ze wel dat het heel veel energie kost en tijdrovend is.  Mede daardoor is ze blij dat ze hulp krijgt van Aldo Nijboer. Aldo neemt een deel van de trainingen voor zijn rekening en coacht het team ook tijdens de wedstrijden. Jacqueline Eilander roemt Aldo om zijn technische kennis terwijl zij weer sterker is op het vlak van teambuilding. Het samenkomen van deze twee aspecten heeft een goede en effectieve werking. Tevens kan Jacqueline zich nu meer focussen op haar taak als verzorgster van het team.

Dat de ploeg nu in de onderste regionen van de eerste klasse staat heeft volgens de trainster met een aantal factoren te maken. ?Tuurlijk mis je af en toe net het geluk waardoor je een wedstrijd net niet winnend afsluit. Er zit genoeg kwaliteit in dit team individueel, maar doordat veel speelsters nog studeren in alle delen van het land, is het soms maar een keer in de week mogelijk om te trainen voor bepaalde speelsters. En samen trainen  is toch van cruciaal belang om een wedstrijd te winnen? En dingen te trainen die in de wedstrijd goed tot uitvoering worden gebracht.
Maar de waardering van Jacqueline Eilander voor de speelsters is groot. Want naast hun studie reizen ze vanuit heel het land naar Olst om te trainen. Mocht het team meer samen trainen dan kunnen er hele mooie successen worden geboekt, aldus Jacqueline. Want dan kan er heel veel uit dit team komen wat nu helaas niet goed mogelijk is.

Hiermee kijkt ze ook terug naar twee seizoenen geleden waar het team goed presteerde. Jacqueline kijkt positief uit naar de 2de helft van de competitie, mede door de hulp van Aldo ziet ze de vooruitgang die de ploeg maakt. De ploeg pakt steeds meer op en als dit doorgezet kan worden kunnen ze veel meer punten pakken dan dat ze tot nu toe gedaan hebben.
Aan het eind van het komende seizoen stopt Jacqueline Eilander als trainster en gaat dan weer volledig aan de slag als verzorgster, want daar ligt haar hart. En daar wil ze volgend seizoen weer volledig de aandacht aan besteden. De trainster heeft het volste vertrouwen dat er een nieuwe trainer gevonden zal worden voor het volgende seizoen.
Maar eerst staat aanstaande zaterdag de eerste wedstrijd van de 2de helft van de competitie op het programma tegen SDOL eerder dit seizoen werd thuis verloren van de ploeg uit luttenberg.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer