Jeugd van Herman Heijermans schitterd op het podium

Leestijd: 2 minuten


Afgelopen weekend schitterde de jeugd van toneelvereniging Herman Heijermans op het podium in ‘t Olde Postkantoor.
35 Spelers in de leeftijd van 9 t/m 19 lieten in totaal 13 toneelstukjes zien met als thema ?de toekomst?.
De oudste groep ?Herman junior? imponeerde met een zelf gemaakt stuk over een klas die als enige een storm overleeft. Ook speelde zij grappige sketches over het uiten van gevoelens per sms, een verliefde postbode die de ansichtkaarten aan zijn beste en mooiste klant voorleest, de problemen bij het spelen van een toneelstukje en de wanhoopsdaad van een verwarde vrouw.

Herkenbaar en aangrijpend was ?Ed Kroket?. Een stuk over de vergankelijkheid van vriendschap.
?De Jonge Herman? speelde o.a. Doortje en Herbert. We zagen dit stel in verschillende levensfases. Doortje iedere keer herkenbaar door haar constante gebabbel.
De jongste groep ?De Kleine Herman? speelde o.a. een klas die voor drama iets theatraals moet laten zien. Ze hebben daar allemaal een eigen idee over: slechte moppen tappen, playbacken, poppenspel, een monoloog uit Hamlet en een dialoog in je eentje. Niets lukt echt, totdat ze erachter komen dat ze samen heel mooi kunnen zingen.
Met 3 keer een volle zaal kunnen de spelers terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer