Feestelijke onthulling Historisch bord Eikelhof

Leestijd: < 1 minuut


Maanden zijn ze er mee bezig geweest, en zaterdag 22 juni was het zo ver. De feestelijke onthulling van het Historische Bord op de Eikelhof. De enthousiaste Dorpsontwikkelingsgroep van de Eikelhof heeft het voor elkaar gekregen om met zeer bescheiden middelen en een heleboel vrijwillige inzet van de DOP groep en een heleboel andere inwoners van de Eikelhof een prachtig informatiebord te maken. Op het bord leest u over de historie van de Eikelhof, de landgoederen die er stonden, de melkfabriek en het stationnetje wat er voorheen waren en natuurlijk de legende van het Steenen Kruis. Bij het bord is een rond boombankje en een fietsenrek geplaatst. Een prachtige plek voor een korte stop, met uitzicht over de velden rond de Eikelhof.

Het bord werd onthuld door Karin Köster (adviseur van Dorpsontwikkelingsgroepen en werkzaam bij St. Kulturhus Olst-Wijhe), Helma Assink en Carla Vrielink (die beiden zeer veel tijd staken in het verzamelen van de historische gegevens over de Eikelhof). Peter Kroes vervaardigde het bord, wat door iedereen als een verrijkend element in het landschap werd ervaren. Uiteraard is het bord in de vorm van een eikel. Nieuwsgierig? Het bord is te bezichtigen op de Boxbergerweg, ter hoogte van huisnummer 21.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer