Spoorwegovergang in centrum Olst week lang volledig afgesloten wegens werkzaamheden op en rond station

Leestijd: 2 minuten

Op woensdag 8 februari organiseerde aannemer BAM en ProRail in het Holstohus een informatiemarkt over de komende spoorwerkzaamheden in Olst. 

Er was aardig wat belangstelling voor de informatiemarkt in het Holstohus

Van vrijdagavond 24 februari 23.00 uur tot donderdagochtend 2 maart 7.00 uur werkt aannemer BAM dag en nacht aan en langs de rails. De overweg bij de Jan Hooglandstraat is deze periode volledig afgesloten.

Het is voor het gemotoriseerde verkeer een aardig eind omrijden

Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid. Fietsers en wandelaars kunnen dan tijdelijk gebruikmaken van de nieuwe Ter Stege fietstunnel.

Tussen Deventer en Zwolle wordt de treinbeveiliging vernieuwd. Het werk aan dit traject combineert ProRail met werkzaamheden aan het spoor en station. Dat is nodig omdat de bestaande installaties aan het einde van hun technische levensduur zijn. Door de installaties te vervangen blijft de treindienst veilig en betrouwbaar en is klaar voor ontwikkelingen in de toekomst. 

Het derde spoor (links) en de wissels worden binnenkort verwijderd

Op en rond station Olst worden het derde spoor, twee wissels en de wisselverwarming verwijderd. Deze zijn overbodig geworden. De overweg Jan Hooglandstraat kan smaller worden gemaakt en perron 1 komt te vervallen. Dat bevordert de verkeersveiligheid rondom het station.

Perron 1 op station Olst

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer