3de Zuthem Decibal in aankomst


Zaterdag 12 november 2011 wordt, al weer voor de derde keer, het live muziekfeest Zuthem Decibal in zalencentrum ?t Trefpunt in Laag Zuthem georganiseerd.
Zuthem Decibal is een live muziekfeest waarbij het plezier beleven aan het maken van muziek en het luisteren naar live gespeelde muziek de meest belangrijke factoren zijn.
Een compact overdekt festival in een ongedwongen sfeer met een beperkt aantal bezoekers.
De line-up van het festival is opnieuw uitgebreider dan de voorafgaande edities maar heeft nog steeds het gehalte voor ieder wat wils te bieden en er een gezellig muziekfeest van te willen maken.
Dit jaar zijn onder ander de veelbelovende nieuwe bands KinKobra en Mindspin van de partij, regelmatig op de radio te horen, bands die echt op punt van doorbreken staan.

Ook is er op Zuthem Decibal 2011 een optreden van de bluesband The Juveniles uit Brabant geboekt, een hechte vriendenclub die het spelen en de blues door de aderen stroomt
Plaatselijke gitarist Frank Eikelboom komt met zijn band The Funky Monks een spetterend Red Hot Chili Peppers Tribute verzorgen.
De bluesformatie Monkey Joe, een betrekkelijk nieuwe band uit Zwolle, maar met zeer ervaren muzikanten is eveneens van de partij.
Waar ook veel van verwacht wordt is het optreden van de Zwolse band The Tiger Lovemachine, een band die een geheel eigen stijl muziek maakt die ze zelf omschrijven als Tropical Thunder Cowboy Rock, oftewel dampende rock met een feestelijk karakter. De band was in augustus van dit jaar nog een poos band van de week op Kink FM, dus daar gaan we ook nog wel meer van horen.
De line up wordt aangevuld met Saucy Mary, een coverband uit Heerde die al veel langer diverse rock stijlen speelt, zeer ervaren muzikanten die hun mannetje staan in de diverse rock en bluesstijlen.

Tot slot word de line-up aangevuld met Over The Hill;
Over The Hill is een all round band uit Vorden, maar liefst acht man / vrouw sterk die een zeer gevarieerd repertoire hebben in verschillende muziekstijlen, zo spelen ze moeiteloos nummers van Joe Cocker, Eric Clapton en soortgenoten maar ook geeft men de Nederlandse band De Dijk moeiteloos weer. Kortom een band met heel veel ervaring, de bandleden zijn weliswaar wat ouder maar zelf op muzikaal gebied nog zeker niet Over The Hill.
Tijdens het optreden van Over The Hill, zullen twee zeer Bekende Nederlanders hun opwachting maken op Zuthem Decibal.
Het zijn de CDA Kamerleden Eddy van Hijum op gitaar en Sabine Uitslag als zangeres.
Sabine Uitslag, niet alleen bekend van het CDA maar zij was tot voor kort eveneens zangeres van de rockformatie Spinrock.
Haar politieke carrière was echter vrijwel niet meer te combineren met haar carrière als zangeres bij Spinrock, haar privé leven en haar aanstaand moederschap, vandaar dat ze recentelijk afscheid heeft moeten nemen van haar band Spinrock.
Wat niet iedereen weet is dat Eddy van Hijum een begenadigd gitarist en muzikant is.
Eddy speelde al eerder in een aantal bands, ook in de gelegenheidsformatie van De Tweede Kamer Band en is recentelijk ook weer betrokken bij een formatie waarin hij eerdewr speelde en nu nieuw leven in wordt geblazen.
Al in eerdere edities was er sprake van dat dorpsgenoot Eddy van Hijum en Sabine Uitslag een keer samen op zouden treden tijdens Zuthem Decibal, echter tot deze editie is het er nog niet van gekomen.
De band Over The Hill heeft inmiddels een aantal nummers uit hun playlist doorgenomen met Eddy en Sabine en het belooft een groot succes en een prachtig muzikaal feest te worden.

De pauzes / bandwissels worden wederom opgevuld door The Hanging DJ?s, Roel en Erik (bekend o.a. van hun optredens in Hedon en Cafe de Singel in Zwolle en de Zwarte Cross) die inspelen op de muzieksoort die de volgende act gaat brengen en het feest verder zullen opleuken.
Kortom een zeer gevarieerd aanbod om er weer een gigantisch mooi muziekfeest van te maken.
Hou de website van Cafe de Buurman in de gaten voor het allerlaatste nieuws, www.cafedebuurman.nl en dan doorklikken naar Zuthem Decibal

De toegangsprijs is 7,50 euro en de prijs van de consumptie bonnen is 2,00 per stuk.
De zaal gaat open om 17.30, het programma begint om 18.00 uur en loopt door tot 02.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie