Actie Wijhe sport voor Tygo en Fauvé haalt € 10.206,- op

Leestijd: 2 minuten


Dat extra uurtje wat er is bij de overgang van zomer na wintertijd gebruiken om je gezonde spieren in te zetten voor andermans spieren. Dat is het idee achter de wintertijd challenge voor spieren voor spieren.

In Wijhe werd ook dit jaar de wintertijd challenge gehouden in de nacht van 25 op 26 oktober jongsleden. Het evenement is georganiseerd door de ouders van Tygo en Fauvé en daarom heeft de challenge ook de naam ?Sporten voor Tygo en Fauvé??. Tygo en Fauvé hebben de spierziekte sma type 2, dit is een vrij progressieve en heftige spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Toen Tygo 16 maanden was werd bekend dat hij de ziekte had, en na de geboorte van Fauvé hebben de ouders ook haar getest of zij de ziekte te hebben helaas bleek zij dit ook te hebben. De ziekte treedt in werking naarmate degene die het heeft ouder wordt. ?Wat een spierziekte met je kind doet is als ouder naar anderen onbeschrijfelijk, het is zwaar omdat je machteloos bent omdat er nog geen medicijn voor is en daarom je er niks aan kan doen??. Dat er nog geen medicijn voor is, is eén van de reden waarom de actie in Wijhe is opgezet. Om zo geld op te halen, om onderzoek mogelijk te maken zodat er in de toekomst hopelijk een medicijn ontwikkeld kan worden om deze spierziekte te behandelen.

Het evenement werd in Wijhe gehouden op de velden van Wijhe?92. Dertien teams hadden zich aangemeld en voetbalden voor het goede doel deze nacht. Als bekende Nederlander was Hennie Spijkerman, de succesvolle assistent-trainer bij Ajax aanwezig om zijn steun aan de actie te tonen. De organisatie kon na afloop melden dat er tot nu toe een super mooi bedrag van ? 10.206, euro is opgehaald voor de actie. Meer informatie over de actie of hoe u nog een donatie kan doen kijk op de facebookpagina https://www.facebook.com/wijhesportvoortygoenfauve

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer