1983 – Metallica brengt debuutalbum “Kill ‘Em All” uit!

Leestijd: < 1 minuut


Kill ‘Em All is het debuutalbum van de band Metallica. Het album werd opgenomen in mei 1983 en verscheen enkele maanden later.

Dit album is een goed voorbeeld van het thrashmetalgenre waarmee de band bekendheid verwierf. Metallica vermengde de typische Engelse punk met NWOBHM. Het album maakte ook meteen Metallica’s invloeden duidelijk: onder andere Motörhead, Venom en Thin Lizzy. In de jaren na het uitbrengen van Kill ‘Em all legden vele bands in navolging van Metallica zich toe op de snelle variant van metal.

Verscheidene nummers van Kill ‘Em All zijn metalklassiekers geworden, zoals Seek & Destroy, The Four Horsemen, en Jump in the Fire.

Bron: Wikipedia

Het bericht 1983 – Metallica brengt debuutalbum “Kill ‘Em All” uit! verscheen eerst op Muziekdatum.nl – een website van www.marcoshow.nl.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer