170 huizen voor Franciscushof Zuid, na veel mitsen en maren hakt de raad de knoop door

De gemeenteraad gaf donderdagavond, ondanks mitsen en maren, groen licht voor de plannen om 170 woningen te gaan bouwen op het plan Franciscushof Noord, nabij de N35. GroenLinks stemde als enige partij tegen.

Meerderheid voor

Toch stemden 24 raadsleden voor. Dat was nog niet eenvoudig want eerder deze maand stonden de plannen al voor de derder keer ter discusstie tijdens de zogenoemde “rond-de tafel- gesprekken. Het plan werd al tweemaal teruggestuurd naar de tekentafel. Ondanks de mitsen en maren en vooral onvrede over het lage aantal sociale huurwoningen komt het plan er nu toch door. Ralph Mulders (GroenLinks) vraagt zich af nu het aantal sociale huurwoningen achterblijft of we dit met een van de volgende plannen wel gaan halen of zelfs gaan compenseren?”

Arie van der Wilt (PvdA) denkt er net zo over ,Er zit te weinig sociale woningbouw in, maar er moet voor iedereen een huis komen. Er wordt onvoldoende aandacht besteed aan een groot deel van de woningzoekenden.”

Wethouder Kreule gaat wel kijken of er toch gecompenseerd kan worden in andere bouwprojecten, maar niet in het eerstvolgende project, zoals sommige partijen vroegen. ,,We hebben de intentie om weer op dat percentage in te lopen. Maar dat kan misschien niet bij het eerstvolgende plan, maar we gaan daar wel naar kijken bij het eerstvolgende grote plan.”

Gesprekken met omwonenden nog gaande

Over de verkeerssituatie in, onder andere, de Schubertstraat wordt nog gesproken met omwonenden. ,,Ik ga uit van een goede oplossing”, zegt Peter van Savoijen (BurgerBelangen). Volgens wethouder Kreule moeten de gesprekken afgewacht worden. Overleg met de betrokkenen is gaande, laten we dat proces vooral niet verstoren.”

Ook benadrukte Kreule nog dat er op dit moment geen betere geluidsoplossingen zijn voor wat betreft het verkeer op de N35. ,,We moeten kijken naar de lange termijn. Als er iemand straks iets wil op de N35, is die initiatiefnemer ook aan zet als het gaat om extra maatregelen.”

Wanneer de woningbouw precies van start gaat, is nog niet bekend. Begin deze maand verwachtte Kreule in het ‘meest optimistische geval’ eind 2024.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer