4.9 C
Deventer
zaterdag, december 4, 2021

Zwembaden De Tippe en Borgelerbad openen deuren

Zwembaden De Tippe in Heino en Het Borgelerbad in Deventer openen komende week het buitenzwembad voor respectievelijk 15 en 16 zwemmers. Beide zwembaden beschikken over een buitenbad en voldoen hiermee aan de coronamaatregelen. Het Borgelerbad opent maandag 1 maart al haar deuren, terwijl De Tippe pas zondag 7 maart zwemmers toelaat.

De Tippe kreeg onlangs toestemming van de gemeente Raalte om buitenbad te gaan openen voor beperkt publiek. Het bad had volgens Sportbedrijf Raalte nog een hoop werk te verrichten om het zwembad zwemgereed te krijgen: “We gaan nu alles op alles zetten om 7 maart open te kunnen maar eerst moet er nog wel wat gebeuren. Denk maar aan waterafvoeren, schoonmaken en het water op temperatuur krijgen. ” Rutger ter Laak van de Vrienden van de Tippe vertelde onlangs aan RTV Oost blij te zijn met het verlossende woord van de gemeente: ““Hier zijn we natuurlijk superblij mee. Ik denk dat we hiermee toch weer een klein lichtpuntje in deze coronatijd hebben.” Dat artikel is hier te lezen!

Zwemliefhebbers boven de 18 kunnen vanaf deze week hun baan reserveren op de website van het zwembad. Aangezien de komende weken de temperatuur weer kan gaan zakken, biedt De Tippe iedere zwemfanaat een koffie of thee to go aan.

Borgelerbad

Vanaf 1 maart gaat ook het trimbad van het Borgelerbad open. Het bad in Deventer heeft plek voor 16 baanzwemmer per uur. De zwemmers hebben een strak schema van het bad meegekregen. Na 45 minuten hebben de zwemmers 15 minuten om te kleden en het bad te verlaten. Ook voor het Borgelerbad dient gereserveerd te worden. Aangezien De Scheg niet beschikt over een buitenzwembad, blijft het voorlopig gesloten.

Milan Keskinhttp://salland1.nl
Journalist van RTV Oost

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,910VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer