ZorgGroepApeldoorn-team wint Nacht van Welsum

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen nacht is er weer gevolleybald tijdens de 30e ?Nacht van Welsum? in dorpshuis de Bongerd te Welsum. Voor dit jubileumtoernooi hadden zich 16 teams aangemeld uit Welsum en omgeving. Er waren zelfs teams uit Raalte en Apeldoorn. Tijdens het toernooi werden een aantal jubilarissen gehuldigd. Een aantal leden van de toernooicommissie en het team BAATTA doen al 30 jaar mee. De scheidsrechters Herman en Jose Verhoef en Jacolien Bosch van de toernooicommissie zijn al 25 jaar actief op dit toernooi.

In elk van de 4 poules waren steeds 2 teams sterker dan de rest, hetgeen uitmondde in 4 spannende kruisfinales. De teams Molsbuurt, de Wooldies, de Spekhoek en ZGA-team gingen als winnaars door naar de halve finales.
De eerste halve finale tussen het team Molsbuurt en de Wooldies uit Raalte werd ruim gewonnen door de Wooldies met de setstanden 10-14 en 8-17.
De tweede halve finale tussen de Spekhoek en ZGA-team was erg spannend. Er moest een derde beslissende set gespeeld worden, om te bepalen wie door ging naar de finale.  ZGA-team won uiteindelijk toch redelijk overtuigend met 2-1. (13-16, 17-11, 16-6)

Spannende wedstrijd
De strijd om de 3e en 4e plaats was wederom een spannende wedstrijd, waarbij de teams Molsbuurt en Spekhoek niet veel voor elkaar onderdeden. Ook hier moest een derde set de beslissing brengen, waarbij het tot het laatst toe spannend bleef. Molsbuurt won de set met 17-14 en werd dus 3e.

Inmiddels was het al 04.00 uur geweest voordat de finale tussen de twee nieuwkomers op het toernooi, ZGA-team en de Wooldies, van start ging. Deze teams hadden het elkaar in de poule-wedstrijden ook al knap lastig gemaakt en het werd een spannende finale, waarbij mooi volleybal werd gespeeld, met soms lange rally?s. De 1e set werd met 25-23 gewonnen door ZGA-team. Ook de 2e set was bijzonder spannend, waar bij de stand van 24-23 in het voordeel van ZGA-team, een beetje lucky balletje uiteindelijk beslissend was. ZGA-team werd de 30e winnaar van de Nacht van Welsum.

Tijdens het toernooi werd er ook gedart, met als winnaar het team ?Who is the Bossch?. Het tafeltennistoernooitje werd gewonnen door Karin Smeenk en Henry van der Horst.

Na de prijsuitreiking om 05.00 uur ging iedereen moe maar voldaan naar huis en kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!