Zomerse sferen bij Rondje Pontje Rock

De terrassen rondom de pontjes nabij Wijhe en Olst zaten afgelopen zondag vol met genietende muziekliefhebbers en zonaanbidders. Het festival kon rekenen op flink wat belangstelling van fietsers die van heinde en ver kwamen.

De sportievelingen, die per fietsvijf horecagelegenheden konden bezoeken, terwijl de 20 km bij tropische temperaturen werden weggetrapt, konden in het gras, of terrras, al dan niet met overkappend zeil, zoals bij Brasserie Op Duur genieten van muziek en een fris drankje. Of een hamburger of braadworst, zoals bij de Molen van Bats! in Veessen en bij de Bökkers Mölle.

Vrolijke artiesten
Bij Bats! in Veessen kon je kijken en luisteren naar de Cowpokes, een drietal goed gestemde muzikanten uit Arnhem en omgeving. Met hun BlueGrass-Country sound wisten ze een lach op ieders gezicht te toveren. Ze speelden zelfs even een kinderliedje, waarna de kleintjes een sticker kregen voor op de bumper. “We vinden wel een mooi plekje hiervoor, verzekerde hun moeder. “

Tekst gaat verder onder foto…

De Cowpokes zingen een kinderliedje

Van rustig tot stevig
De liefhebbers van wat steviger rock konden genieten van de band Brick Top bij de Bökkers Mölle en Voodoo Woman aan de Loswal in Wijhe. Haar rauwe rockstem was al aan de overkant van de IJssel te horen. De horeca hier ter plaatse was al wel haast door de voorraad schepijs heen. Tja, erg veel bezoekers vandaag. Ook aan de IJssel, waar het met dit heerlijke weer goed vertoeven was om te zwemmen en te watersporten.

De meezing-sfeer zat er ook goed in bij Bijsterbosch in Welsum. Het duo Six String Society nam een een uitgebreid repertoire mee, van de Everly Brothers tot REM. Volgend jaar hoopt de organisatie weer met dit prachtige weer te kunnen genieten. Muziek, sportiviteit en een zonnetje combineren immers prima met elkaar.

Genieten in het gras bij Brasserie Op Duur. Foto door Sonja Veneman
Six Strings Society. Foto door: Sonja Veneman

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer