Zo optimaliseer je jouw bedrijf in de omgeving Salland

Salland is een Overijssels gebied net buiten de regio Twente. Het gebied Salland omvat ongeveer 1600 km, genoeg plaats om een bedrijf te vestigen. Eenmaal gevestigd in Salland moet je jouw bedrijf online optimaliseren. Maar hoe doe je dit? Dit kan door middel van het gebruiken van een Windows VPS, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden voor optimalisatie op Google. Hoe je jouw bedrijf kan optimaliseren voor Google leggen wij in dit artikel aan jou uit.

Het gebruiken van een VPS

Om klanten te bereiken moet je als bedrijf vindbaar zijn op het internet. Het liefst wil je 24 uur per dag en 365 dagen per jaar zichtbaar zijn om zo de meeste klanten te kunnen bereiken. Je kunt zelf een eigen server beheren en zichtbaar zijn, maar dit kost veel geld en tijd. Daarom is het slim om een Virtual Private Server te gebruiken. Hiermee huur je een server en zo kan je veel geld besparen. Ook kun je ervoor kiezen om een bedrijf dit voor jou te laten beheren. Hierdoor ben je er geen tijd aan kwijt maar alleen de kosten. Een ander voordeel van het laten beheren door een extern bedrijf is dat zij altijd back-ups hebben en de data van jouw klanten beter kunnen beschermen dan dat jij dat zelf kan.

Je interactie vergroten met klanten

Als klant van een bedrijf heb je veel macht. Een klant kan een review achterlaten bij een bedrijf over de feedback of zijn/haar mening over een bedrijf. Een bedrijf kan hier vervolgens op reageren. Deze reactie kunnen potentiële klanten weer zien. Hieruit kunnen ze dan conclusies trekken over hoe een bedrijf zich profileert. Maar hoe ga je als bedrijf deze interactie aan? Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf. Dit is een gratis tool waarbij klanten jouw bedrijf eerder zullen vinden. Als iemand zoekt op Google in de omgeving Salland en jouw bedrijf is daar gevestigd dan zullen zij dit zien. Deze functie werkt zowel op Google Maps als Google Search.

Wees zichtbaar als bedrijf

Het belangrijkste als bedrijf is dat je content hebt om jezelf te laten zien. Zonder content zal een potentiële klant jouw bedrijf nooit vinden. Je kunt hierbij denken aan het schrijven van blogs zodat je met verschillende onderwerpen verschillende klanten kunt bereiken. Maar er zijn nog meer mogelijkheden: je kunt namelijk video’s maken, reviews schrijven, interviews houden. Kortom, doe alles waardoor jij zichtbaar bent. Het is ook verstandig om met andere bedrijven te netwerken. Als je samen bijvoorbeeld een gastblog voor elkaar schrijft kunnen jullie naar elkaars site linken. Hierdoor wordt de waarde van jouw site vergroot. Doordat de waarde hierdoor hoger is, scoor je hoger in de Google-zoekresultaten. Het lijkt misschien alsof dit niet veel nut heeft, maar alle linkjes en verwijzingen helpen jouw bedrijf om hoger te scoren. Tot slot: blijf jezelf als bedrijf en dan komen die klanten vanzelf naar jou toe. Een bedrijf dat continu verandert, is niet interessant voor potentiële klanten. Continuïteit, dat is het belangrijkste.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie